Toppbild

Toppbild

lördag 4 januari 2014

Swedish Cup Dag 2

Idag var vi på besök på Swedish Cup i Sävsjö, det är en härlig känsla att se och få träffa så många skyttar. 2 stora skjuthallar med folk och skyttar överallt. I pistolhallen finns det 40 banor (varav 20 st brukar sitta i en välkänd luftgevärshall nära oss....) och i gevärshallen 60 banor. När pistolskyttarna sedan är klara så byggas den hallen om till finalhall där man sedan skjuter 2 finaler parallellt med varandra, en pistol och en gevär. Skytte från 08:00 på morgon och sista finalen klar ca 20:30 på kvällen. Dessutom finns där ett antal montrar och försäljare av diverse skytteutrustning.

Först ut idag var tjejerna där Johanna sköt 394,5 och Lotta sköt 389.1 vilket gav plats 76 och 99 i den största klassen med 131 skyttar. Till final går de 8 bästa och det krävdes 410,2 poäng för det och man ledde på 412.8.

På eftermiddagen sköt Oscar och han började mycket start med 50 poäng i heltal på de 5 första. Sedan gick det upp och ner men tillslut hade han kämpas ihop 599,2 vilket var nytt personligt rekord!

Hur gick det då för föreningens bästa pistolskytt? Jo, Oskar Nilsson vann även idag efter mycket bra finalskytte där han ryckte till sig en ledning från början och sedan var det ingen som kom ikapp. Kan vi hoppas på en trippel imorgon? Vi håller tummarna.

PS. Kom ihåg till nästa år: Egen stol DS.

Det allmänna kaoset i gevärshallen: Skyttar, stolar, stativ, utrustning och livevisning

Foto taget 180 grader på samma plats i gevärshallen
Nöjd efter personligt rekord

1 kommentar:

  1. Bra jobbat alla Christianstads skyttar! Grattis till det personliga rekordet!
    Lycka till idag.
    Extra stort grattis till "vår pistolskytt" Oskar: 2 av 2 guld, riktigt starkt!!!

    Micke

    SvaraRadera