Toppbild

Toppbild

måndag 21 april 2014

Fält SM

Måndagen den 21 april avgjordes Fält SM i Nossebro i Essunga kommun mitt i Västergötland. Samling på skolan och sällskapet hade 3 juniorer på plats som skulle mäta sina fältskyttefärdigheter mot övriga landets skyttar.

Klockan 10:50 var det upprop för 16 mannapatrullen och sedan bar det iväg i bilkaravan på bilfältskjutningen som visade sig vara en runda på 5,2 mil. Det var fint och soligt väder under hela dagen men det var blåsigt, byig vind på mellan 4-6 sekundmeter

Så här gick det på rundan
1: Stod vid Essunga skjutbana och var en B45 på 380 med sidovind som var lurig för de sköt inne i skogen ut på ett fält. Nervös start men de bedömde hyfsat och det blev 4 träff var

2: Tunna H och den finns inte i tabellen vilket skapade lite ovisshet. Rak sidovind och grabbarna samarbetade bra och de låg i en "halmhög" och sköt. Macke fick 6 träff och Oscar/Viktor fick 5.

3: In på en gård och på andra sidan en C20. Oscar och Macke fick 2:or och de hade för kort avstånd. Viktor höjde i sista sekund och fick en 4:a.

4: Ytterligare in på en gård och bak ett berg av halmbalar fanns en L3 på 494 m. Det blåste mycket med killarna satte ca 480 och hade flyt och träffade mitt i men lågt. Oscar 6 och Viktor/Macke 5. Viktor tappade magasinet och sköt bara 5 skott

5. Vi körde till en skjutbana och där kom första knämålet. En S10DH som bedömdes stå på 160 m men den stod på 188. Det var ju knä så det var står för de våra. Oscar 3, Macke 1 och Viktor 2. Sedan var det fikapaus och pepptalk med Patrik.

6. Sedan gick karavanen vidare med över en mil till mål nummer 6 som var en 1/7. De satte ca 250 m men den stod på 287. Oscar/Macke 5 var och Viktor 4:a

7. Sjunde målet var ett nytt knämål och man sköt över en liten sjö. Vinden i ryggen (tror vi i alla fall) och en 1/6V. Här blev det 4 träff för Macke, 1 för Viktor och helbom för Oscar. Den stod på 340 men de hade kanske bedömt 325 och kom fel samt att det var knä.

8. Sista målet var en B100 och de beslutade att sätta 600 m utan att ha sett målet. 15 knäpp i sida var det också i den luriga blåsten. Viktor skruvade tyvärr fel i sida och hembommande, Macke fick en 4:a och Oscar en överraskande 6:a (vilket det inte var många som fick på detta målet).

Summerat var det en tuff dag men det var också en mycket fin skjutning med fina mål och fin natur. Mellan skjutningarna var det bra markerat var man skulle köra och vi varje mål var det parkeringsvakter som tog hand om var patrullens bilar skulle stå. Skjuttiderna varierade på mellan 35-50 s och JF blev 38 träff.

Våra killar gjorde en kanoninsats i sitt första SM. De hjälpte varandra så gott de kunde på stationerna och det sköt mycket bra. 31 träff hade räckt till en mittenplacering bland seniorerna och det hade varit det 4:e bästa resultatet bland de skånska skyttarna

Resultat från tävlingarna

JSM
1:a Markus Andersson, Bälinge-Ljungskil (Uppland), 34 träff
2:a Marcus Johansson, 31 träff, 7 inner
3:a Oscar Klemmedsson, 31 träff, 5 inner
6:a Viktor Klemmedsson, 25

JSM Föreningslag
1: Christianstad (Oscar och Macke)
De vann med 2 träff före Bälinge-Ljungskil och vi kan konstatera att det var på sista målet de tog igen allt de hade tappat tidigare.

JSM Förbundslag
1:a Skåne (Oscar, Macke och Viktor)

Skåne segrade i förbundslagstävlingen juniorer

JSM-Guld i föreningslag juniorer

Silver till Macke och brons till Oscar

Inför skjutningen

Mål och avstånd

Inför mål 6. Vi hade supportrar med i from av Mullsjö.
Mål 2 - man låg i en halmbädd

Publik på station 8

Fika efter station 5

Knämål på station 7
Sistamålet. B100 på 605 m

3 kommentarer:

 1. Ett stort grattis killar!
  Riktigt bra jobbat alla 3!!!!

  // Micke

  SvaraRadera
 2. Grattis killar! Bra jobbat.

  // Pernilla

  SvaraRadera
 3. Grattis killar det gjorde ni bra =) Anneli & Patric & Sandra

  SvaraRadera