Toppbild

Toppbild

onsdag 30 december 2015

Nyårskarameller

Så här på årets sista dag kan man titta i backspegeln på ytterligare ett väldigt aktivt år inom Christianstads Skyttesällskap. Vi har som förening vuxit och dessutom varit väldigt aktiva både inom föreningen och med tävlande på flera hörn i vårt avlånga land samt även lite utomlands.

Så här kan årets sammanfattas månad för månad

Januari
Vi var på tävlingar i Sävsjö, Sjöbo, Gammalstorp, Trelleborg och Ystad. Under månaden blev vi nominerade till Nordöstra Skånes Ungdomsförening vid Idrottsgalan där även Thea var nominerad till Årets Talang och Årets Stjärnskott. Väl på Idrottsgalan slutade kvällen med triumf då vi vann Årets Ungdomsförening!
Februari
Fler och fler upptäcker föreningen och det börjar bli trångt i skyttehallen. Många vill börja skjuta och vi har väldigt många som provar på skytte på Sportlovsskyttet som är vårt största rekryteringsaktivitet för året. Våra äldre ungdomar sköter sportlovsskyttet med bravur. Vi tävlar i Degeberga, Sjöbo, Åkarp, Morup och på månadens sista dag så arrangerar vi DM i Luftgevär på Wendesbanan. Förenings årsmöte hålls och vi byter ordförande. Micke Nilsson tackar för sig och ny hand som håller i ordförandeklubban blir Per KlemmedssonMars
Vi inleder med att arrangera fältskjutning i Rinkaby med väldigt många deltagare. Sedan fortsätter det med tävlande i Skurup, Degeberga, Söraby, Sävsjö och Hardeberga samt en hel del småtävlingar på hemmabana. "Vår" pistolskytt Oscar Nilsson skjuter EM. Vi blir också nominerade till sponsortävlingen "Rätt Start i Livet" som arrangeras av IT-företaget Advania. Stort fokus under månaden på tävlingen Rätt Start i Livet där det gäller att samla poäng genom "likes" och "hashtaggs" på sociala medier.


April
.Det går riktigt bra i "Rätt start i Livet" och vi blir 2:a i den tävlingen efter Malmö Rubgyklubb efter stor insats av ett antal föräldrar som raggade röster i hela världen. Månaden fortsätter med vår egen tävling 24-timmars där i princip det nu inte får plats fler skyttar. Varje timmer bloggas det från tävlingen och många följder den både på plats och på nätet. Det är lite lugnare på tävlingssidan och korthållssäsongen drar igång. Våra äldre ungdomar åker till Eskilstuna och tyska Oldenburg och tävlar med goda resultat.Maj
Utomhussäsongen börjar på allvar med tävlingar på hemmabana men även i Bromölla, Degeberga och Trollhättan. Vi arrangerar testtävling på hemmabana och månadens stora händelse är Fält-SM på Ravlunda där Riccy tog ett individuellt JSM-Silver och där Macke och Viktor vann 2 st JSM-lagguld.


Juni
Prisutdelning i Rätt start i Livet och vi firar med tårta, för prispengarna köper vi bättre begagnade korthållsgevär. Fler tävlingar på hemmabana och i Degeberga, Dagstorp, Århus, Karlshamn och Ringamåla. Vi arrangerar en sommarfest och vi håller i C4-lägret med mängder av nya ungdomar som provar på skytte.


Juli
Sommarmånad och vi håller semester med träningsskyttet men för tävlingsskyttarna är det en aktiv månad. Med kort varsel arrangerade vi Sweden GP med skyttar från Sverige, Norge och Danmark på Wendesbanan. Vi tävlade i Alvesta (där Johanna tog en landslagsplats), Älmhult, Skurup och Landskrona och fortsatte sedan med SM-Veckan i Jönköping där bl.a Johanna och Emelie tog 1 SM-Guld i lag, 1 JSM-Guld i lag, 1 JSM-silver i lag och Viktor tog SM-silver i lag. Emelie vann också ett individuellt JSM-Silver.


Augusti
Vi inledde med Wendes Open på hemmaplan medans tjejerna i Jönköping fortsatte ta medaljer. Träningen började igen och vi provade på orienteringsskytte och månadens höjdpunkt var när vi åkte en hel busslast med skyttar och föräldrar till Bakken i Danmark och hade grymt kul en hel dag. Oscar blev uttagen i juniorlandslaget och vi var på tävlingar i Ystad, Göteborg, Bromölla, Alvesta och Kristinehamn. Johanna sköt landskampen mot danskarna i Ystad och vi tävlade om flera föreningsmästerskap.


September
Denna månad brukar kallas för mästerskapsmånaden och det var ingen undantag i år heller. Vi tävlade i Hyllstofta, Moss, Skövde och Västerås. På JSM i Skövde tog Oscar 2 st JSM-Guld och lyckades även med det fantastiska att skjuta en 50-poängare i stå. Det blev även guldmedaljer till Viktor och Johanna i lag på JSM. Oscar sköt även NM i norska Moss och vi arrangerade Gåsaskyttet för 51:a gången i föreningens historia. Vi åkte även till Skol-SM med en stor trupp där Viktor tog ett silver och laget med Isac och Maja tog också ett silver. Tavlorna flyttade in i lufthallen och luftgevärssäsongen startade.


Oktober
Korthållssäsongen avslutas med att vi blir 2:a i riksfinalen i Korthållscupen. Luftgevärssäsongen börjar på allvar med tävlingar i Ystad, Linköping och fältskytte i Rinkaby. Inte så mycket tävlingar denna månad utan mest fokus på intern verksamhet, vi startar månadstävling i Luftgevär inom föreningen. Oscar blir utsedd till månadens talang i Kristianstadsbladet.


November
Mer luftgevär och några av våra ungdomar åker på träningsläger i Sävsö. Vi tävlar i Degeberga, Kinna, Kävlinge, Tomelilla, Svedala, Sjöbo och Sävsjö. Föreningen beslutar sig att arrangera SM-Veckan 2016 och vi påbörjar även renoveringen av paviljongen


December
Årets sista månad och renoveringen i paviljongen går fram med stormsteg, nu är där både ny färg på väggarna och ny belysning. Vi arrangerar Sparbanken Cup, testtävling och Vinterskyttarna är gång med sin säsong. Vi har skyttar som tävlar i Danmark och i Karlskrona. Det arrangeras en fin-fin julfest och imorgon på Nyårsafton avslutar vi tävlandet med Nyårsskyttet.


Ett roligt och fantastiskt år på många sätt. Vill passa på att tacka alla som har bidragit med sin tid, engagemang och glädje till föreningen. Ni är alla guld värda!

Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar