Toppbild

Toppbild

måndag 25 juli 2016

SM , dag 1

Måndag och första dagen på SM-Veckan. Vi var många som var på plats tidigt på morgonen för att starta upp allt som skulle göras med tavlor, vapenkontroll, funktionärer och servering.

Alla som är funktionärer får en fin orange (den är verkligen orange) tenniströja som man har när man jobbar, det gör att vi syns tydligt och det uppskattas av skyttarna.

Idag var det Korthåll Ställningar på skjutprogrammet och ca 120 skyttar till start, Våra skyttar sköt
Mimmi, 190
Emelie, 187
Oscar, 183
Johanna, 182
Ida, 181
Thea, 177
Viktor, 175

Detta innebar att Mimmi och Emelie gick in som 3:a respektive 7:a i finalen. De bildade också lagpar och det gick så bra så det tog SM-Guld i lag! Vilken kanonstart vi fick på detta mästerskap, guld i första tävlingen. Oscar och Johanna blev 6:a med sitt lag.

Arrangemanget gick mycket bra idag, i princip inget strul utan allt flöt på enligt plan. Alla inblandade gjorde en toppinsats och jag tror att skyttarna var mycket nöjda.

Vid 13-tiden så genomförde vi veteranfinalen där Jan Nordstrand, Ålem vann och sedan var det dags för seniorfinalen där vi hade Mimmi och Emelie  med i toppen. Det visade sig ganska snabbt att de ville vara med och fightas om medaljerna och när allt var klart så hade Karls Olsson, Eskilstuna, tagit guld, Mimmi tagit ett silver på 328 poäng och Emelie vann ett brons på 327 poäng efter särskjutning. Vilket toppendag dessa 2 tjejer hade idag, ett Guld, ett Silver och ett Brons!

Imorgon är det en ny tävling i Korthåll Liggande och ca 220 starter - det blir en nu utmaning för oss.1 kommentar:

  1. Grattis tjejer! Toppen 3 medaljer första dagen. Vi följer med spänning christianstads Skyttesällskaps framgångar från sälen
    //Pernilla Roland Maja

    SvaraRadera