Toppbild

Toppbild

lördag 2 juli 2016

SSM Korthåll

Årets längsta skyttedag genomfördes i Ystad idag, vi talar om SSM Nationellt Korthåll som i år avgjordes i Skåne och Ystad. Varför är den lång?

Jo, 3 tävlingar, 10 mästerskap en massa klasser och skyttar. För vår del började den redan 08:00 med skyttar som gick ut i första patrullen i fältskjutningen på morgonen och sedan slutade den ca 19:00 med den sista prisutdelningen. Med från oss var Per, Thomas (som också var funktionär) , Viktor, Elias, Jocke, Hugo och Riccy.

Vi i sällskapet hade 7 skyttar på plats och för en del gick det riktigt bra. Alla våra 7 sköt korthållsfältskjutningen som började med en inskjutning på pistolbanan i Ystad för att sedan åka ut till ett grustag utanför Ystad där skjutningen var. Det var regn i luften hela tiden under skjutningen som var rätt blåsig med luriga vindar men vi klarade oss under fältskjutningen.

Bäst av alla idag på fältskjutningen var sällskapets Hugo Augustine som sköt 34 träff och vann ungdomsmästerskapet. Han är nu sydsvensk mästare i korthåll fält. Grattis Hugo! en mycket imponerande skjutning där Hugo bedömde avstånden på målen själv vilket visade sig vara lyckat.

En annan som sköt bra idag var Viktor Klemmedsson som sköt 32 träff och vann klass KF3. Detta räckte också till en särskjutning om guldet i seniormästerskapet där 4 skyttar hade 32 träff. I särskjutningen mötte unga Viktor på bästa tänkbara motstånd genom Ingemar Månsson, Anders Hansson och Patrik Andreasson. I särskjutningen började alla med 12 träff men i andra omgången skruvade Viktor bort sig och fick bara 6 träff och blev 4:a i tävlingen som vanns av Patrik.

Föreningen vann också lagtävlingen med ett lag som bestod av Hugo, Viktor och Per. Övriga skyttars resultat kommer på Ind-TA.

Sedan fortsatte dagen med banskjutningar där Viktor var i final både i Junior Liggande och Ställning men det blev tyvärr inte så framskjutna placeringar där. Vi säger dock grattis till Carl Svensson, Södra Gärds, som vann juniorernas liggandemästerskap efter särskjutning.

På det hela taget var det en trevlig tävling i Ystad. Fältskjutningen var fin med roliga mål där man inte såg målen från haltpålen vilket gör det mer spännande. Dagen var väldigt lång och det brukar SSM Korthåll vara, det strulade lite i ett mästerskap med en särskjutning som fick skjutas om och tidsschemat höll inte riktigt imål, mycket beroende på alla dessa särskjutningar som man enligt nya regelboken måste ta till. Sedan är det ju alltid bra tävlingar i Ystad i en trevlig miljö en en mycket trevlig grillplats med sittplatser där serveringen är utomhus.

 Imorgon fortsätter det med SSM Bana i Skurup men där har vi tyvärr inga deltagare i år.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar