Toppbild

Toppbild

torsdag 28 juli 2016

SM Dag 4

4:e dagen på Sm-Veckan och idag var det 130 skyttar som sköt 60 skott liggande fördelade på 5 lag. Det visade sig bli en riktig tuff dag med kluriga vindar och det var en riktig ut´maning för skyttarna och poängnivåerna blev också lägre även om man kan konstatera att det var "favoriterna" som höll ändå till stor del. Dammästare blev Marie Enqvist från Eskilstuna och herrmästare blev Sam Andersson, Furulund efter dramatiska finaler på många sätt:

  • En finalskytt trodde han inte skulle gå till final så efter han hade skjutit på morgonen åkte han och badade och hann precis tillbaka när det vara dags att starta
  • En skytt fick tyvärr bryta finalen efter att dioptern gått sönder
  • En en skytt fick vapenfel under brinnande final och vara nära att inte få ihop det igen.
Läs mer om dagen här:

För tävlingens del var det sista "stora" dagen och det skall nog bli skönt, vi börjar bli rätt slutkörda nu men idag fick vi lite nytt färskt blod som hjälpte oss och det vara bra. Vi jobbade mycket idag med att få tavlor och teknik att må bra med service mellan varje skjutlag, baktavlor etc. Vi har också fått ovärderlig domarhjäp av Magnus från Eskilstuna som hjälper oss med alla domarfrågor direkt vilket gör att dyker det upp regelfrågor så vet han vad som gäller direkt vilket är mycket bra och lärarikt för oss.

Våra skyttar hade det också kämpigt i blåsten idag
Viktor, 607.0 vilket gav en imponerande 16:e plats bland 91 skyttar idag.
Emelie, 595.7
Oscar, 592.6
Johanna, 589.7
Thea, 581.1

Imorgon 'är det en lugnare dag på skjutbanan med Herrar 3x40. Dagen blir lång men det är endast 2 skjutlag, en final och 40 skyttar.


 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar