Toppbild

Toppbild

söndag 30 juli 2017

Nationella SM Dag 3

Sista dagen på Nationella Korthålls SM i Skövde kan summeras så här:

GRATTIS MIMMI STEEN TILL SM-SILVER

Dagen började betydligt tuffare för Mimmi då hon nästan fick lämna återbud då hennes som Walter var sjuk men det hela löste sig och hon, Walter och pappa Göran kunde ta sig till Skövde och skjuta.

Före det hade Johanna skjutit 177 och Emelie 181 i ganska tuffa förhållanden och poängerna var förhållandevis låga. Johanna och Emelie bildade också föreningslag som blev 8a.

Mimmi kom till start i nästa sista skjutlaget och på något sätt kunde hon koppla bort sin oro för sonen en stund och hon drämde till med dagens högsta poäng på 189 och ledning inför finalen. Mimmi och Emelie ingick i förbundslaget som tillsamman med Marie Jannesson, Andreas Lindell och Katrine Hansson vann SM-Guld för förbundslag med Skåne. (se bild från prispallen där även Walter fick vara med)

Till final krävdes 180 så även Emelie gick dit. I finalen tappade Mimmi sin ledning till Agnes Svedberg och Johan Yngvesson. Gammalstorp,  och Johan gick och vann hela tävlingen på 326 poäng. Mimmi kom tillbaka och slutade på 324 poäng, samma poäng som Agnes och det blev särskjutning om silver och brons. En särskjutning där Mimmi sköt 29 mot Agnes 26 och silvret var klart. Finalen blev för övrigt en ganska trevlig skånsk historia, 6 av 10 medaljörer tävlar för skånska föreningar....även om 2 av våra är "halläningar" som tävlar för oss.

Nu kan vi summeras årets Korthålls SM och de rapporter vi har fått så fick arrangörerna mycket beröm vilket är roligt att höra. Frågan är nu som vanligt vem som arrangerar 2018? Blir det en eller 2 arrangörer, samlad eller delad skyttevecka?

Läs mer på: http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2017/johanyngvessonsvenskmastare/

Bilder: Kristoffer Andreasson, Annelie Klemmedsson och Gunilla Karlsson (arrangörens fotograf)















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar