Toppbild

Toppbild

söndag 2 juli 2017

SSM Dag 1

Årets SSM ( Sydsvenska Mästerskapen) avgörs i Halland med Morup och Dagås som tävlingsorter. Under lördagen var det Korthåll Fält och Korthåll Liggande på programmet. Dagen var en succe för Hugo Augustine som vann båda ungdomsmästerskapen! Här kommer ett referat från dagen:


Dagen började tidigt med fältskjutning på Dagsås skjutbana, tidigare för vissa som inte körde upp under fredagen för att i alla fall få sova ett par timmar längre.

Patrullen med Thomas, Nicklas och Hugo tillsammans med Carl och Magnus från Södra Gärds gick ut kl 08.15. Alla stationer var placerade på 300 m banan så låg man rätt på station 1 var det relativt enkelt att skruva in station 2 och 3 som låg bredvid. Dessa 3 var korta mål. Station 4-6 sköts mot 300 m vallen och var långa på över 90 men enligt samma princip. Hugo sköt 35 träff, Thomas 30 i ställning och Niclas 27 av 36. Hugo vann klass 13 samt SSM på det resultatet (han försvarade titeln från förra året). Laget kom 4 totalt 3 poäng efter bronsplatsen. Skåne vann förbundstävlingen. Ett par timmar efter fält sköt Nicklas och Hugo 50 m bana. I fina förhållanden sköt Hugo 194 och vann klass 13 på det och var i delad ledning i SSM. Tyvärr sköt Niclas ett skott på Hugos tavla och landade på 179. I finalen för kl 13 och 15 (ungdom) kom inte skytten som delade ledning med Hugo så han var i ensam ledning 2 poäng före skytten på andra plats. De första 10 skotten tappade Hugo 2 poäng (98) mot Frida på andra plats som sköt fullt. Sen följdes de åt med 50 poäng på de resterande 5 skotten. Det behövdes alltså särskjutning och på det tredje skotten sköt Frida sin första 9a i finalserien (9.9) och Hugo vann eftersom han sköt ännu en tia. Skåne vann förbundstävlingen även på bana.

Vi säger ett STORT GRATTIS till Hugo för dagen dubbelseger!












1 kommentar: