Toppbild

Toppbild

lördag 15 juli 2017

SM Dag 2

3 mästerskap skulle avgöras på SM:s andra dag i Eskilstuna på skyttecentrat ute på Hugelsta.

Herrjuniorerna började med 60 skott liggande på morgonen och Viktor sköt 610.7 och det räckte till en stabil 3:e plats och en säkrad finalplats. Viktor hade en riktig dålig 10-skottserie men kompenserade med väldigt bra skytte de sista 20-skotten.

I finalen började Viktor riktigt illa med 9.0 och 8.6 och låg sist efter 2 skott men han sköt upp sig till en 3:e plats efter 10 skott och sedan pendlade han mellan 2:a, 3:a och 4:a i finalen. Inför skott 20 låg han 4:a men sköt upp sig och bronset vara säkrat. Inför skott 22 var han 0.2 poäng efter silvret men närmare ån så kom han inte och det slutade med ett brons. Men det var stor skånsk dominans i finalen med 5 skånska skyttar och Dennis Oscarsson, Furulund vann och 2:a kom Mattias Jogmark också från Furulund. Grattis till JSM-Bronset Viktor!

Viktor var direkt lite besviken med bronset men efter ett tag var han ganska nöjd med medalj med tanke på den tuffa inledningen och hur nära han var 4:e platsen.

Senare på eftermiddag var det kvalificeringsomgången för herrarnas SM 60L där Viktor hade kvalificerat sig efter gårdagens eliminering. Upplägget med elimenering och kvalifikationsomgång var nytt för i år och ett av syftena är att det skall bli mer rättvist. Resultatet blev att minst 7 av de 8 i finalen var "väntade" namn i finalen....det nya upplägget ger inte plats för överraskningar i alla fall. Arrangören hoppades att detta skulle stanna men själv är jag skeptiskt, främsta anledningen är hur man skall få plats med det i skjutprogrammet på en bana med lite mindre bankapacitet, vi får se hur det blir i framtiden.

Tyvärr var Viktor trött och mentalt  "utbränd" från skyttet tidigare under dagen så det gick inte så bra. Han hade problem med ställningen och skyttet och han slutade på 600.1 poäng vilket var en besvikelse för honom. För final hade det krävts personligt rekord utomhus så det vara rätt långt till final. Johan Gustafsson, Bromma-Solna, vann SM och i damernas 3x20 vann Lotten Johansson.

Efter skyttet var det grillkväll på skjutbanan som var sponsrad av Karl Olsson Shooting Sport. Vi bjöds på helstekt vildsvin med tillbehör och i kombination med den fina sommarkvällen så blev det en mycket trevlig kväll för de ca 80 skyttar, ledare och funktionärer som var på plats. Mer sådant på våra tävlingar under sommaren!

Nu tackar vi för oss och lämnar SM även om det är två tävlingsdagar kvar. Vill ni veta hur det går så följ det på skyttesportförbundets hemsida.