Toppbild

Toppbild

söndag 17 november 2019

Kankaanpää Open

3:e rapporten från helgens tävlingar

Viktor har i helgen varit i Finland och tävlat. Han och 5 andra svenska skyttar åkte till Kankaanpää Open för 2 dagars tävlande.

Resan började redan i torsdags då de åkte från Sävsjö och sedan tog de båten från Stockholm till Åbo och var där på fredags morgon för att sedan köra den ca 2 timmar långa bilfärden till Kankaanpää där de tränade under fredagseftermiddagen. Som "guide" på tävlingen hade de den svensktalande finske landslagsskytte Joni Stenström.

Själva tävlingen avgjordes i en idrottshall där det hade byggs upp 30 st Mega-Link tavlor. För Viktors del blev det en lyckad tävling. Under lördagen sköt han 617 i grundomgången och sedan så vann hann herrjuniorfinalen

På söndagen fortsatte det med fint skytte i grundomgången , nu med 619.9 poäng och det gav kvalificering till söndagens superfinal. Superfinalen sköts enligt samma princip som när vi skjuter cupfinaler hemma, det sämsta skottet i varje omgång får en varning och efter 2 varningar åker man ut. Skillnaden i denna finalen är att vid lika så särskjuter man om sämsta skottet. Detta var en tävling som passade Viktor, han hade flyt i tävlingen och när han sköt dåligt sköt alltid någon sämre och han var dessutom i 2 särskjutningar som han vann. Så det slutade med att Viktor vann hela superfinalen och kammade hem vinsten på 500 EURO!.

Man kan också konstatera att superfinaler börjar bli allt vanligare på sportskyttetävlingar och då är arrangörerna lite påhittiga. I denna superfinalen så hade alla skyttar pulsklockor på sig och så kunde man se på tv-skärmar vilken puls skytten hade.

Se Viktors pulsutveckling i finalen här

Resultat Grund Lördag

Resultat Final Lördag

Resultat Grund Söndag

Resultat Superfinalen Söndag (klicka på namnen så ser ni pulsutvecklingen)














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar