Toppbild

Toppbild

söndag 17 november 2019

SM/JSM/RM Falling Target

Rapport från tävling 2 av 4 för sällskapets skyttar

Under hela lördagen var det Sm-tävlingar i Falling Target i Mars Skyttecenter i Kinna (som numera är den orten där denna tävling avgörs - har nog varit så det 9 av 10 gånger de senaste åren). Tävlingen genomförs med en grundomgång på 40 skott och sedan går de 16 eller 8 bästa i varje klass vidare till ett finalslutspel där man skjuter utslagsomgångar på 10 skott från åttondelsfinal till final.

Från sällskapet var det en trupp på 2 skyttar och 4 ledare på plats, skyttarna var Maja Strand och Niclas Jönsson. De började med JSM och då fick Maja 25 och Niclas 22 och det blev ingen final för dem. Lite senare på dagen var det dags för SM och då var siktet bättre inställt för våra skyttar för det blev 32 träff för Niclas och 30 för Maja. På dessa resultat blev det i finalplats för Niclas och Maja missa de precis finalen med en 17:e plats. I lagtävlingen blev det en 5:e plats i SM för vårt föreningslag.

I åttondelsfinalen ställdes Niclas mot Rebecca Nilsson, Ullared och det blev riktigt jämt då båda sköt 6 träff och det blev särskjutning där Niclas vann med 1-0. I kvartsfinalen mötte han rutinerade Johan Vinterfjäll, Vellinge och då blev det förlust med 8-6. Så vi gratulerar Niclas till en delad 5:e plats på SM!

För tävlingarna generellt så blev det många skånska framgångar, 3 individuella guld, 2 distriktslagsguld och 2 föreningslagsguld. Vi får bl.a.. gratulera Emelie Johansson (som skjuter korthåll för oss) som vann klassen RM Senior Sittande.

I övrigt rapporteras det som en väldigt lång tävlingsdag (kan nog kvala in som årets längsta dag) men också en mycket trevlig och rolig dag tillsamman med skyttar och supportrar när #bästasällskapet är ute och reser!

Resultatlista

Mer info

Fotocred: Fam Perssson/Strand och Fam. Jönsson











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar