Toppbild

Toppbild

söndag 10 november 2019

Landslagstest + Dubbeltest i Linköping

I helgen var våra "skyttegymmare" Isac, Maja och Viktor på tävlingar i Linköping. På lördagen var det landslagstest med final och superfinal och på söndagen var det sedan ett traditionellt dubbeltest.

Viktor sköt för andra gången i rad 620 på ett landslagstest och blev 2:a på det i HJ-klassen. Väl i finalen slog han till med kanonskytte och sköt 249.6 poäng (!) och han vann finalen. Detta resultat är över det gällande svenska rekordet för herrjuniorer som är på 247.8 poäng, så det blev ett svensk rekord för Viktor, hans 2:a just nu (han har även finalrekordet för HJ i 60L). (Om det blir ett svenskt rekord återstår att se - det är ju sportchefen som skall godkänna det först)

Senare på eftermiddagen så var det superfinal där de 2 bästa i varje klass deltog, så Viktor och Victor Lindgren var med från HJ klassen. Vår Viktor sköt åpter en mycket bra final och han ledde superfinalen i 22 skott av 24 möjligt men slutade 2:a efter Marcus Madsen, Aleholm. Viktor sköt 249.3 poäng i finalen (över det då över det gällande svenska rekordet). En rolig sak med superfinalen var att arrangören hade spetsat till musiken i finalen med "roliga och barnvänliga sånger - bl.a. "Här kommer Piff och Puff". Så det drogs en hel del på skyttarna smilband under finalen.

Resultatlista lördag

Resultatlista söndag

.....som vanligt är det numera en omöjlighet att få bilder från denna typ av tävlingar men jag har hittat lite bilder på Skyttegyms InstragramInga kommentarer:

Skicka en kommentar