Toppbild

Toppbild

söndag 16 februari 2020

Rinkabyträffen

Rinkabyträffen avgjorde i riktigt tuffa förhållanden under söndagen på Rinkaby skjutfält. Sällskapet var "huvudarrangör" av denna fältskjutning som vi brukar har i februari.

Under lördagen byggde en grupp funktionärer målen på fältet under ledning av banläggare Bengt Hansson, i år hade vi 6 stationer i hopp om att fler skyttar ville komma då men den verkar de inte ha gjort, något färre än det brukar vara. Dock hade vi ända över 120 st anmälda.

Stormen Dennis var ett hot och frågorna började komma på lördagskvällen om tävlingen skulle ställas in men vi sade att det inte var aktuellt utan det skulle i så fall diskuteras under söndagen. På söndagsmorgonen var det lite blåsigt men det skulle bli värre under dagen, det började också regna så det skulle bli en tuff dag för skyttar och funktionärer. Redan på morgonen så var det något mål där stolparna hade lyft så vi fick snabbrenovera före skyttarna var på plats. Under dagen blåste det stundtals över 10 sekundmeter och det ställde skyttarna på prov men det som var värst för alla var nog regnet, blött för skyttar, blött för funktionärer och blött för figurerna som mjuknade upp av all väta.

Vi i sällskapet hade 6 skyttar till start och de kämpade alla på i det tuffa vädret. Förutom dessa hade vi flera funktionärer som hjälpte till under dagen, vi hade över 50 funktionärer inblandade. Det kan tyckas många men när väl figurerna skall plockas in på eftermiddagen - då är alla helt plötsligt alla borta (bitter kommentar från tävlingsledaren som tänker att skall det vara på detta viset så skall nog inte han engagera sig i fältskytte mer).

Skyttar och funktionärer höll dock uppe humöret och alla kämpade på. Vi fick mycket tack för fin skjutning och att vi ända arrangerade trots riktigt dåligt väder.

Prell resultatlista

Självklart hade vi en riktigt fin servering uppe i en av lektionssalarna vid Rinkaby läger. Där serverade vi varma drycker, sillamackor och grillad korv. Det är äkta fältskyttefika det!

Vill rikta ett STORT TACK till alla som hjälpte till under tävlingen och helgen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar