Toppbild

Toppbild

onsdag 13 april 2022

Inför 24-timmars

 Då var det äntligen dags för 24-timmars igen, efter 2 års uppehåll p.g.a. pandemin så blir det nu äntligen tävlingar. Tävlingen i år genomförs för 15:e gången och därför kommer det bli lite extra firande. Denna tävling är för många säsongsavslutning för luftskyttet och anses också vara en av årets roligaste tävlingar - kanske den roligaste av dem alla. 

Traditionellt så startar tävlingen på Långfredag 11:00 och avslutas på Påskafton 11:00. Då har skyttarna skjutit 5 st 40-skottserier jämt fördelade över dygnet. Totalt blir det 200 tävlingsskott och de tävlar i 2 olika klasser, sittande och stående. Varje skjutlag har 55 minuter på sig

Utöver skytte så blir det massor av mat och fika som arrangören Christianstads Skyttesällskap står för och sedan sover skyttarna antingen på golvförläggning, i tält eller husvagn......en del sover inte alls. Dessutom så sker det lite skojigheter under dygnet så som tipsrunda, brännboll och ett av skjutlagen har discoskytte på programmet. En del skyttar/föreningar spexar också till det - vi väntar med spänning på vad Ingelstad har hittat på i år. 

I år samlar tävlingen 50 skyttar från Skåne, Blekinge, Halland, Småland och Gotland. Nytt för i år blir en specialkomponerad lagtävling

Följ tävlingen på

Live: MLLive (megalink.no)

Resultat: Tävlingar live.skyttesport.net

Blogg: Christianstads Skyttesällskaps Blogg (christianstadskytt.blogspot.com) - Målbilden är ett blogginlägg i timmen. På bloggen kan ni även se blogginläggen från tidigare år. 

Facebook: Facebook - Kommer säkert någon livesändning härifrån


Bild: Från prisutdelningen 2019


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar