Toppbild

Toppbild

söndag 17 september 2017

Gåsaskyttet 2017

Gåsaskyttet för 54:e gången genom åren arrangerades på Wendesbanan under söndagen. (visserligen har tävlingen inte avgjort på Wendesbanan alla dessa år utan det har skett sedan 1985). En skjutbanan som bjöd på dimma på morgonen men sedan vad det fint skytteväder och lite ovanligt, det vara vindstilla. Tävlingen samlade i år totalt 105 skyttar från Skåne, Blekinge, Småland och Halland.

Dagens började med gevärsskytte och morgonen började med dimma och teknikstrul som ledde till totalt över en timmes försening under dagen. Sällskapet hade lite återbud på grund av sjukdom så det vara endast Bengt Nilsson (Gåsakung för 27 år sedan) som tävlade för oss och han sköt till sig en 3:e plats i veteranklassen i den inledande 15 skotten.

En nyhet för året vara att vi hade även ett liggandemästerskap på gevär vilket gjorde att några skyttar hittade tillbaka till tävlingen vilket var roligt, premiärvinnare i det mästerskap blev Öster Tarland, Löberöd. Vinnare i ställningsmästerskap blev Cleas Bernardsson, Mönsterås. I lagtävlingen GåsaCupen vann lager "Skåningarna + Johan" (Petra Andersson, Henrik Bengtsson och Johan Yngvesson).

I korthållstävlingen hade vi några fler skyttar som deltog
Colin, 238
Hugo, 239
Hannes, 224
Linus, 224
Thomas, 235

Colin och Hugo gick till final i liggande med stöd där Hugo sköt upp sig till en 4:e plats där han sedan förlorade en särskjutning om 3:e platsen på totalt 335p. Colin slutade på 13:e plats och vann detta mästerskap gjorde Rasmus Jagerstål, Löberöd. I mästerskap liggande utan stöd slutade Thomas på 19:e plats i finalen i en tävling som Henrik Bengtsson, Svedala-Börringe, vann på 344 poäng.

I lagtävlingen GåsaCupen som vann vårt lag "De omutbara" efter Colins 49, Thomas 49 och Hugo 48, totalt 146 poäng och det hade ett annat lag också så det blev särskjutning där Hugo sköt en 10,6 och en härlig vinst för vårt lag. Vårt andra lag "De mutbara" kom på 11:e plats.

Det blev en bra dag på skjutbanan men mycket skytte, många tävlingar och mästerskap och dessutom kanonfint väder. Ett STORT TACK till alla våra funktionärer som gjorde denna tävling möjlig!

Foto: Sven Olsson
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar