Toppbild

Toppbild

söndag 10 september 2017

JSM Dag 3

3:e dagen på JSM/RM och idag var det ställningsskyttet.

Oscar inledde i gevär och sköt 97+41+45 = 183 och delad ledning inför finalen där hela 5 skyttar var inom 2 poäng. Tyvärr som tidigare på säsongen så är det knäskyttet som tar ner resultaten lite.

Finalen blev nog den jämnaste finalen i Gevär Ställning på många år där det växlades mellan ledning och pallplacering med de 5 skyttarna som var i toppen. Oscar inledde med 49 i liggen och sedan tappade han med 44 i knä och tog i fatt lite på de 3 första ståskotten och han var uppe på en delad 2:a plats, 2 poäng från ledning. Tyvärr hade han inte marginalerna på sin sida och avslutade med 2 st 8.9or, slutade på 318 poäng vilket gav den förhatliga 4:e platsen. (det var nog hans 5:e fjärdeplats på JSM genom åren). Vann gjorde Fanny Storm , Loos, på 322 poäng.

Det var en direkt besviken Oscar som nu sköt sin sista JSM-tävling i bana, han hade så gärna viljat ha en medalj vid sista tävlingen.  Men han kan ändå glädjas åt att han vann igår och tittar man totalt sedan JSM-starten 2011 i Alvesta har han i banskyttet presterat: 4 JSM-Guld, 3 JSM-Brons och 5 st 4:e platser (silver verkar svårt att ta kan man notera....)

Tävlingen fortsatte på eftermiddagen med korthåll ställningar där vi hade våra 4 korthållsskyttar till start:
Viktor, 177
Isac, 157
Emelie, 185 , in som 3:a i RM-finalen
Johanna, 177, in som 5:a i RM-finalen

Skånes förbundslag vann ett nytt JSM-Guld och där ingick Dennis, Niklas och Mattias från Furulund. Furulund vann även JSM-Guld i föreningslag och i finalen tog Mattias Jogmark ett brons i mästerskapet. Vann gjorde Casper Fredriksson, Ramseleform som hade ett mycket lyckat JSM med bland annat 2 guld.

I RM-finalen var det upplagt för spänning då 3 skyttar låg inom 2 poäng. Emelie började med 95 och Johanna 97 och båda avancerade i fältet. Seden började konstigt nog alla skjuta ganska dåliga ståskott emellanåt. Johanna var uppe på 3:e plats men slutade 4:a. Emelie hade ledningen men tillslut blev det lika och särskjutning som hon ledde till sista skottet så det blev ett RM-Silver för henne.

Mer info på: http://skane.skyttesport.se/gevar/Gevar/Nyheter/jsmrm2017vasteras/

Mer info på: http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2017/jsmrmstallningarivasteras/

Årets JSM/RM är därmed slut. Det blev 2 JSM-medaljer och 3 RM-medaljer för våra skyttar varav 3 st guld. Årets tävling var bra och det brukar det vara när man tävlar i Västerås bl.a. med bra mat och fika. En speciell eloge för de stora och fina lagerkransarna till mästarna. På minussidan har vi ett lite väl tufft skjutprgram för gevärsskyttarna på lördagen och att förbundslagstävlingen där vi nu på 5 år har haft 3 olika varianter av regler, detta år var det en ny variant. Här har både arrangören och gevärssektionen ett stort ansvar att besluta om bra regler samt att se till att de följs, personligen kan jag tycka att årets variant som det blev var en av de sämre med 5 lagskyttar, 3 som räknas och 3 som fick pris (kanske bara jag som tycker det - men ändå...). Det är ändå 2017 - vi i gevärsskyttesverige borde ha bättre koll.

 Nu tackar vi för årets resa på JSM/RM, det är alltid roligt och trevligt att åka med Skåne under Thomas/Bosse som researrangörer. Nästa år blir det en riktig utmaning med JSM - nämligen Ramselefors. Börja redan nu planera in denna resa, både JSM-skyttar och RM-skyttar, vi skall minsann visa att vi i Skåne inte bangar att åka långt för att tävla. Enligt uppgift är det riktigt trevligt och fint i Ramselefors och de är riktigt duktiga arrangörer -  det får vi inte missaInga kommentarer:

Skicka en kommentar