Toppbild

Toppbild

lördag 9 september 2017

JSM Dag 2

=JSM dag 2 i Västerås och dagens började tidigt för idag skall det avgöras 3 grenar

Gevär Liggande
Gevär Sportskytte 3x10
Korthåll Liggande

Detta är den största dagen på JSM men tyvärr så är där inte så många deltagare i år, kanske det lägsta någonsin?

Vi hade Oscar som sköt gevär liggande och som vi skrivit tidigare så har det tyvärr varit sparsamt med tränande och tävlande sedan i juli för honom. Men under gårdagen rapporterade han att han kände sig riktigt sugen att skjuta och tävla. Det var dock en ganska spänd och nervös Oscar som lade sig på skjutvallen.

Grundomgången gick mycket bra och han sköt 195 poäng och det gav honom plats 1 inför finalen, 2 poäng före nästa skytt. Väl i finalen höll han undan för skyttarna bakom i de 10 första skotten och ledde fortfarande med 2 poäng men i 11:e skottet var avståndet endast 1 poäng och det blev riktigt spännande men Oscar avslutade med 4 st 10:or och vann på totalt 340 poäng! Grattis till JSM-Guldet Oscar!

Dagen fortsatte i rask takt med 3x10 men där sköt Oscar inte så bra, 82 + 97 + 83 = 262 gav en 6:e plats. Vann gjorde Casper Fredriksson, Ramselefors på 278.

Eftermiddags program bestod av Korthåll Liggande med 2 starter i JSM och 2 starter i RM. Våra skyttar sköt
Emelie, 194 - gick till RM-final som 2:a skytt
Johanna, 188 - gick til RM-final som 8:e skytt
Viktor, 193 - gick till JSM-final som 15:e skytt
Isac, 180 - nytt personligt rekord!

Viktor ingick i det skånska förbundslaget som tog JSM-Brons, endast 3 poäng från guldet - det vara riktigt jämt., Övriga skyttar i lager var Niklas Jogmark och Oskar Larsson. I finalen sköt Viktor upp sig något till en 13: plats på 338 poäng. Vann gjorde Mattias Pettersson, Ingelstad som tog sin 3:e JSM-medalj denna helg på 4 försök.

I RM-finalen sköt Johanna upp sig till en 5:e plats på 330 poäng och Emelie tog snabb kommandot i tävlingen och vann RM-finalen på 336 poäng, 3 poäng före 2:an. Grattis till RM-guldet Emelie!

Läs "lite" mer på: http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2017/jsmrmliggandeivasteras/

Efter prisutdelning gick bilar/bussar till MAXI för "den stora inhandlingen" inför den traditionella tacokvällen med Västgötaskyttarna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar