Toppbild

Toppbild

söndag 19 juli 2015

Skånsk Skyttehelg

De sista 2 uttagningstävlingarna till NM i gevär avgjordes i Skåne  i helgen. Skånsk Skyttehelg består av tävling i Skurup på lördagen och Landskrona på söndagen.

Oscar var vår skytt som representerade föreningen. Lördagens tävling i Skurup är ett "norskinspirerat" program med 3x5 + Norsk grundlag (3 står + 3 knä + 4 ligg i nämnd ordning) samt snabbmatch (10 skott liggande på 75s). Oscar sköt 125 + 90 + 92 vilket gav en 7:e plats i finalen. I finalen sköt han 44+42 och behöll sin 7:e plats. Vann gjorde Berit Olsson, Öved-Östraby.

På söndagens tävlingar i Landskrona var det traditionellt svenskt mästerskapsprogram med huvud, enkel och final. Här sköt Oscar mycket bättre, 141 i huvudskjutningen, 91 i enkelserien vilket gjorde att han hade en 4:e plats in i finalen. Väl i finalen sköt han sedan 47+44 och tog en 3:e plats i tävlingen. Vann gjorde värmländskan Linda Strand.

Detta var nu sista uttagningstävlingen och besked kommer förmodligen inom kort vilka som har blivit uttagna i truppen som skall åka till Norge i början av september.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar