Toppbild

Toppbild

söndag 12 juli 2015

Sweden Grand Prix

Då har det varit sportskyttetävlingar av yttersta skytteelit i landet (samt 1 norrman och 6 st danskar)  bland seniorer och junior på Wendesbanan när Sweden Grand Prix avgjordes. Även om det tyvärr inte kom så många som vi hade räknat med så var det många duktiga skyttar på plats, flera av skyttarna som snart skall åka till EM i Slovenien var på Wendesbanan i helgen. Vädret var inledningsvis väldigt tufft med storm under fredagen, blåsigt under lördagen och "nästan" vindstilla under söndagen. Resultatnivån har varit lite lägre (mycket under fredagen) men man kan konstatera att oavsett vilket väder det är så är det ändå samma skyttar som är med i toppen.

All info om vilka som vann etc kan ni läsa på vår hemisda:
http://www3.idrottonline.se/ChristianstadsSks-Skyttesport/Tavlingar/GP3/

Hela tävlingen har flutit på mycket bra, vi var lite orutinerade första dagen och lite osäkra på teknik och finalkommandon (vi har aldrig arrangerat en tävling med internationella finaler tidigare). Men det visade sig att efter lite pluggande i regelboken samt ett mycket bra finalprogram i MEGA-Link så fungerade detta mycket bra. Till hjälp att arrangera denna tävling hade vi många andra skånska skytteledare och det var verkligen roligt att de kunde hjälpa oss. Vi tackar alla som var med i helgen!

Vi hade 4 egna skyttar med i tävlingarna, Thea, Viktor, Johanna och Oscar. Så här gick det för dem:

Thea deltog i tre tävlingar. På 10m sköt hon 383.8 och i finalen blev hon 6:a. I 50m 60L sköt hon 582.8 i den besvärliga vinden och i 3x20 sköt hon riktigt bra med 536 poäng vilket gav en 6:e plats. I finalen sen så slutade hon 8:a. Detta var Theas första GP och jag tror att hon lärde väldigt mycket när hon fick möjligheten att skjuta 2 finaler.

Viktor sköt herrjuniorernas 60 ligg på 50m och har började mycket  starkt och var 3.0 poäng över 600 efter halva tävlingen men föll tillbaka något och slutade på 598.3 vilket gav en 10:e plats. Detta vara Viktor personbästa utomhus så har var nöjd med dagen.

Johanna sköt bara damjuniorernas 3x20 och var inte nöjd med sin 7:e plats och resultatet i grundomgången. I finalen sen så slutade hon 6:a

Oscar sköt 3x40 på lördagen och det slutade på 1074, han var rätt nöjd med tanke på så lite träning han haft sista tiden. På söndagen så började han med 3x20 STD på 300m och sköt där 546 vilket gav en 3:e plats bland seniorerna. När han sedan sköt 60 ligg som kämpade Oscar ihop 603.9 vilket gav en 8:e plats och därmed knep han sista finalplatsen. Väl i finalen som börjar om på 0 så sköt han bra direkt och var med i toppen hela finalen och tillslut så blev han 2:a efter en dansk skytt. Oscar blev alltså bästa svensk och endast 0.3 poäng från guldet på poängen 202.6. Detta var Oscars andra final i 60 ligg där han går in som siste man och sedan slutar i toppen i år.

Under tävlingarna har vi också haft en kanonfin servering som har bjudit på korv, hamburgare, taost, mackor, kaffe , läsk, godis med mera till alla hungriga skyttar. Näst efter att tävlingarna skall fungera så måste det vara en bra servering och det hade vi verkligen, så borde det vara på fler sportskyttetävlingar!





















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar