Toppbild

Toppbild

lördag 26 september 2015

Skol-SM, dag 1

Första tävlingsdagen på Skol-Sm i Västerås. Dagen började väldigt tidigt för vissa skyttar som hade upprop redan 07:50, det var gevärsskyttarna Viktor och Riccy. 

Alla började med frukost i ena stugan där vi bland annat fick kanonfin nykokt gröt men även mackor. Riccy, Viktor och Per åkte tidigt till skjutbanan med bilen och sedan anslöt de andra lite senare på morgonen. 

Det var väldigt all på morgonen när gevärskyttarna började, Viktor fick 187 och Riccy ??? vilket räckte till finalplats för båda. I finalen sköt Viktor bra med 96 men hade lite missflyt med 4 st 9.9 men det räcket till lite avancemang i finalfältet, han gick från 12:e plats och slutade på 10:e vilket i Skol-SM Sammanhang räcker till en plakett (de 10 bästa i finalen från medalj eller plakett)

Vid 11-tiden när gevärsskyttet var avklarat började korthållsskyttet och med klass 17 först där vi hade Viktor och Riccy, de sköt 192 respektive ??? och Viktor gick in som 8:e man i finalen senare under dagen på det resultatet. Efter lunch var det då äntligen dags för våra klass 15 skyttar att skjuta och de hade väntat på banan i princip hela dagen. När de väntade så var det många som spelade kort i skyttepaviljongen. Våra skyttar sköt följande
Elias, 187 med bra början och sämre slut
Maja, 186 men bra början och sämre slut
Noel, 183
Isac, 174 med ett skott på Noel tavla tyvärr.
Ingen av våra skyttar gick till final då det krävdes 192 får att nå den.

I finalen för klass 17 sköt Viktor 48+47 och det gjorde att han kom på 7:e plats.

Tävlingarna har flutit på bra under dagen, det är rutinerade arrangörer i Västerås med ett stort extra plus för den fina serveringen och maten. Under dagen kom också solen fram så det var en riktigt trevlig höstdag som vi har fått i Västerås.


Efter prisutdelningen med den legendariske prisutdelaren Leif Törnkvist, ordförande i Svenska Skolskyttefrämjandet,  så åkte vi hem och åt spagetti och köttfärssås, en rätt som vi lite komiskt nog även hade fått till lunch på skjutbanan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar