Toppbild

Toppbild

lördag 12 september 2015

JSM Dag 2 - JSM-Guld!

Denna JSM-dag är den "stora" dagen med mästerskap i liggandeklasserna. Först ut var gevärsskyttarna på 300m.

Viktor och Oscar bildade föreningslag och där tog de ett JSM-Brons

Oscars resultat gav honom en 3:e plats in i finalen, 2 poäng efter ledande Fanny Storm och Mattias Pettersson på 196.

I finalen blev det mycket spännande och Oscar tog kommando direkt med 50 poäng och delad ledning med Fanny. I andra serien sköt han 49 och var då ensam i topp och sedan sköt han 3 raka 10or i finalen och hade en ledning på 4 poäng och allt såg lugnt ut. Men i 4:e skottet blev det en 8:a och endast 2 poängs ledning och mamma Annelie var så nervös så hon inte vågade titta mer. I sista skottet drog Oscar till med en stabil 10:a och vann därmed hela tävlingen på 341 poäng. Grattis till JSM-Guldet!

Det var en mycket glad och lättad Oscar som kom ut från skjuthallen efter finalen. Han har haft det tufft med motivationen i vår och beslutade sig i somras att pausa korthållsskyttet och endast skjuta 6.5 skytte. På SM i Kristinehamn för några veckor sedan kom han fram till att pipan på vapnet var dåligt och efter lite om och men kunde han byta pipa för NM i Norge. I Norge sköt han mycket bra men hade lite otur när han sköt ett skott på fel tavla. Detta var en härlig revansch för honom då han också tidigare har 2 4:e platser i denna gren. Detta var för övrigt Oscars 4:e JSM-medalj i gevärsgrenarna, han har nu en i varje gren.

Korthåll Liggande
Eftermiddagen fortsatte sedan med Korthåll Liggande där vi har 5 skyttar till start. Det rapporteras blåsigt väder. Våra skyttar sköt i grundomgången
Johanna, 193
Riccy, 192
Emelie, 189
Viktor, 188
Thea, 183

I lagtävlingarna blev det en 4:e plats i föreningslagstävlingen för Johanna, vår mycket stabila lagskytt,  och Viktor och en 5:e plats för laget med Emelie och Riccy.  Nu har vi ett silver, ett brons och en 4:e plats i föreningslagstävlingarna...vi får hoppas att trenden där vänder imorgon. I förbundslagstävlingen blev Skåne 2:a och tog JSM-silver där Johanna ingick tillsammans med Andreas Christensson och Mattias Jogmark från Vellinge.

Inför finalen var det mycket jämt med Johanna på 4:e plats och Riccy på 12:e. Det var hela 7 skånska skyttar bland de 24 skyttarna. Tyvärr så rasade Johanna igenom hela fältet och kom långt efter på en 24:e plats. Riccy hamnade på 21 plats, där Calle Svensson från Södra Gärds blev 11:a. Väldigt kul för Riccy som gör sin bästa tävling för i år och det behövde han med tanke den tuffa starten han hade på dagen. Bra jobbat Riccy! Roligt att notera att Henrik Olsson, Öved-Östraby tog ett brons i finalen!

Noterbart: 4 juniorsegrare korade efter 2 dagar. Samtliga av dessa 4 var med på NM i Norge förra veckan. Juniorlandslaget gevär levererar.