Toppbild

Toppbild

söndag 13 september 2015

JSM Dag 3 - Ny Gulddag!

3:e och sista dagen på JSM som också är dagen då ställningsmästerskapen avgörs, det började med korthåll.

Det blev upp och ner och ett par misslyckade ståserier för våra skyttar. De sköt:
Emelie, 186, ligger 6:a in i finalen
Johanna, 178
Riccy, 177
Thea, 177
Viktor, 169

Resultatnivån var högre idag än i går och det krävdes 181 till final. Johanna och Emelie blev 5:a i föreningslaget.

I finalen startade Emelie på 6:e platsen. Efter ligg och knä där hon sköt 91 var hin nere på 10:e platsen men sedan sköt hon stabilt i stå med 45 och det slutade med en 5:e plats för henne med slutpoängen 322. Bra jobbat Emelie! Vann gjorde titelförsvararen Elin Brask, Eda.

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Nyheter1/-/ElinBraskvannJSMkorthall/

På eftermiddagen var det sedan dags för Gevär Ställningar där det fanns vissa förhoppningar för Oscar. Vi hade fler skyttar som kämpade sig till
Andreas, 169
Thea, 164
Viktor, 159

Sedan har vi Oscar som började med 48 + 48 i liggen och var bra på det, sedan sköt han 43 i knä vilket var något sämre än vad han ville ha. Sedan hände något fantastik, han sköt 50!! i stå! och totalt blev det 189 poäng vilket är personligt rekord med 2 poäng och ledning med 4 poäng in i finalen.

I lagtävlingarna ville det sig inte riktigt, både 4:a i föreningslaget för Oscar och Andreas och 4:a för Skånelaget där även Thea ingick.

I finalen var det 15 skyttar som radade upp sig och alla jagade Oscar som hade bana 1. I de 5 inledande liggskotten sköt han 48 och var fortfarande i en 4 poängsledning. När det sedan sköts 5 skott knä så gick det sämre för Oscar, han sköt bara 40 poäng medan de andra sköt upp sig och helt plötsligt var Fanny Storm ifatt och förbi och hon ledde med 1 poäng inför de 5 sista ståskotten som då skulle skjutas skott för skott. Och nu var det återigen ståskyttet som avgjorde för Oscar, han sköt 9 + 9 + 10 + 8 + 10* = 46 och kunde defilera som totalsegare på 323 poäng , 4 före Fanny Storm och ytterligare 1 poäng till överraskande 3:an Ida Andersson. Stort grattis Oscar till ditt andra JSM-Guld för helgen.

PS. Enligt uppgift så tittade Annelie inte på denna finalen heller.....det brukar bli bäst så att ungdomarna håller sig till skyttet så kan föräldrarna stå för nervositeten. DS.

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Nyheter1/-/OscarochElindubbelvinnareiSkovde/

Resultatlistor:

http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Borjaskjuta/Hittadittdistrikt/VastergotlandsSkyttesportforbund/Sektioner/Gevar/Arbetsrum/JSM2015Skovde/RESULTATLISTOR/


1 kommentar: