Toppbild

Toppbild

söndag 20 september 2015

Gåsaskyttet

Denna söndag var en fin höstdag i september och det blev ju inte sämre när ett stort gäng trevliga skyttar från Skåne, Blekinge och Småland sköt den 52:a Gåsaskjutningen genom tiderna. 36 skyttar på gevär och 65 skyttar i korthållet samlade tävlingarna. Arrangemanget flöt på väldigt bra under hela dagen.

Dagen började med korthållsskytte med flera fina resultat av de våra, bl.a.
Elias, 244
Colin, 241
Viktor, 241
Thea, 239
Riccy, 235
Niklas, 217

I banskjutningen på 300m hade vi också några unga skyttar men och de hade tyvärr det tufft på banan idag. Oscar, som sköt sin första Gåsaskjutning sedan 2011 sköt bra. Han hade 146 i 15 ligg och 92 i 10 knä vilket gav klassegrar i seniorklassen och en 3:e plats in i finalen.

Efter grundomgångarna var det dags för de populära lagtävlingarna Gåsacupen där vi i år hade 2 lag i korthållsskyttet. "Wendes Hjältar" bestående av Elias, Colin och Viktor blev 3:a.

Sedan var det dags för finalen. I gevärsfinalen så var det ingen som kunde rubba Anders Pettersson, Älmhult som vann före Ingemar Månsson och Åke Widen. Oscar hade ingen vidare final och blev 4:a

I korthållsfinalen med stöd hade vi sällskapet på bana 2 till 4. Vann gjorde Adam Linden, Sölvesborg men 2:a blev vår egen Elias Nilsson tog silverplatsen där Colin blev 5:a, Viktor 6:a och Niklas 16:e man. I den andra korthållsfinalen var det höga slutpoängen, både Viktor Webeklint och Johan Yngvesson hade 346 poäng och i särskjutningen vann Viktor i tävlingen där Thea blev 16:e

Detta var nästan säsongens sista korthållstävling på Wendesbanan, på tisdag packar vi ihop och flyttar in på 10m


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar