Toppbild

Toppbild

söndag 31 januari 2016

Föreningsträff i Skåne

Denna lite annorlunda skyttehelg inleddes med Skytteträff med Svenska Skyttesportförbundet på Star Hotell i Lund. Samtliga 122 föreningar i Skåne var inbjudna för en heldag där vi pratade om stort och smått inom skyttet. Sällskapet representerades av ordförande Per och i vanlig ordning sa jag vad jag tyckte.

Det var stor uppslutning vid denna träff vilket var mycket trevligt (tänk om det kunde vara det på årsmötet senare i år). Dagen inleddes med fika och mingel och lite intro av Cissi och Inger från kansliet som höll i dagens möte.

Det diskuterades många frågor kring kansliet, skyttesportförbundet och distriktet och vad föreningar/medlemmar kunde få för stöd från distriktet. Vi blev uppdelade i mindre grupper där de flesta diskussionerna fördes och alla gruppernas åsikter lämnades in. Det pratades om styrkor, svagheter, hot och möjligheter. Det var roligt att höra att många uppskattade det fina och genomarbetade skjutprogrammet som Skåne hade samtidigt som många föreningar har utmaningar med tillgänglighet till skjutbanor (vår idrottsplats) och tillgång till ledare. Har kan man säga att vi i sällskapet på många sätt hade det bättre än andra även om vi också har utmaningar.

För övrigt var det roligt att träffa många andra "föreningsadministratörer" från Skåne. Det fanns även lite möjligheter för nätverkande vilket inte alls är fel. Fick bland annat några som anmälde sig frivilligt att hjälpa till med fältskjutningen i Rinkaby vilket gjorde mig väldigt glad.

Jag var med nästan till slutet av dagen men fick gå lite tidigare för att hinna hem till nästa stora aktivitet för dagen......Inga kommentarer:

Skicka en kommentar