Toppbild

Toppbild

söndag 31 januari 2016

Nordöstra Skånes Idrottsgala

Då var dagen kommen då vi återigen skulle gå på Nordöstra Skånes Idrottsgala som vi nu hade all anledning att besöka för 4:e gången i rad. Detta året hade vi 5 st JSM/SM-vinnare som skulle firas samt att Oscar Klemmedsson var nominerad i 2 kategorier. Dessutom så hade vi föreningskompisen och pistolskytten Oscar Nilsson som också var nominerad i en kategori.

Hela 27 personer med koppling till föreningen var på plats vilket var nytt rekord! Vi satt alla placerade tillsammans vid 2 bord vilket naturligtvis är extra roligt en sådan här kväll när vi skall fira våra framgångar i Nordöstra Skåne. Förutom prisutdelning så bjöds det på mat och underhållning hela kvällen.

Kvällen började med att Kristianstad kommun med kommunalråd Pierre Månsson uppvaktade JSM- och SM-vinnarna för 2015. I år hade vi hela 5 st från föreningen som har varit med att tagit något av de 5 laggulden och de 2 individuella gulden som föreningens skyttar börjat hem, 6 st JSM-Guld och 1 SM-guld. Först ut var JSM-Gulden och då vara alla 5 på scen: Marcus Johansson, Viktor Klemmedsson, Johanna Klemmedsson, Emelie Johansson och Oscar Klemmedsson. Alla fick ett diplom och en blomsterkvast och dessutom fick föreningen en check på 5000 kr. Sedan var det dags för SM.-vinnarna och då fick Johanna och Emelie upp på scenen en gång till! Konferencieren Per Forsberg uppmärksammade oss genom att vi måste varit väldigt framgångsrika under året och vi kan ju bara hålla med, enligt våra egna noteringar var vi nog (inga verifierade fakta) den förening som tog flest guld i Kristianstad kommun under året.

Kvällen fortsatte med mat som bestod av en 3-rätters meny och mellan mat och prisutdelningar så togs det en hel del foto. Arrangören hade satt upp en stor guldram som man kunde ställa sig bakom och ta fina och roliga foton, naturligtvis gjorde vi det....flera gånger. Det här med ramen gick vi igång på direkt och tänkte hur man kunde använda den vid andra tillfällen. Jag gissar att den på ett eller annat sätt kommer att dyka upp på något arrangemang vid gör senare i år.

Idrottsgalan fortsatte med prisutdelning i de olika kategorierna och där hade vi Oscar Klemmedsson och Oscar Nilsson som var nominerade till Årets Talang, en kategori som Kristianstadsbladet var ansvariga för.. Oscar K var Månadens Talang i september och Oscar N var det i november. Denna kategori vanns av den duktiga bowlartjejen Filippa Persson.

Den andra kategorin Oscar K var nominerad i var Årets Stjärnskott där han var en av de 3 nominerade. Att bara bli nominerad är rena vinsten här för att vinnaren får 50000 kr och de som blir 2:a får 30000 kr var. Här vann brottaren Anton Olsson men Oscar var väldigt glad för sin vinst!

I övrigt kan vi konstatera att handbollsklubben IFK Kristianstad med sitt SM-Guld i ryggen var kvällens giganter med hela 5 vinster. Inte så överraskande med vinnare av årets Idrottsförening men också väldigt roligt med Årets Hederspris som gick till deras lagkapten Johan Jepson för hans uppmärksammande kaptensbindel.

Kvällen avslutades med mer sång och därefter disco. En trevlig kväll och nu blickar vi framåt och då hoppas vi att vi har anledning att besöka nästa års idrottsgala också.

Det kommer fler bilder senare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar