Toppbild

onsdag 6 januari 2016

Swedish Cup, Dag 3

Generellt sena tider för våra skyttar idag, sista dagen av Swedish Cup.

Förutom att skjuta så finns det lite annat att göra på tävlingarna. Där finns fika, man kan gå på möten/seminarier (igår var vi på ett möte om den nya tävlingskalendern Ind-TA 2.0) och där finns lite montrar etc. Ungdomsrådet har ju bl.a. en monter med en organisationstävling där man kan vinna fina priser. de flesta större försäljare i landet är också på plats, bl.a. Sportec och Karl Olsson Shooting. En annan viktig aktivitet är ju bara att träffa kompisar och prata med dem.

Deltagarantal i gevärsklasserna (från tisdagen)
Dam: 73
Damjunior: 111
Herr: 74
Herrjunior: 92

Våra skyttars resultat för dagen (uppdateras efterhand)

Viktor, 583.9
Nagge, 590.3
Oscar K, 609.3 - nytt personligt rekord igen! Det blev en 8:e plats totalt och 4:e bästa svensk. Detta är alltså en finalplats. Finalen skjuts 17:25!
Johanna, 402.5 - säsongsbästa!
Mimmi, 410.9, 18:e plats i Damklassen
Thea, 391.1 - bästa för helgen.

Oscar Klemmedsson har gjort ett överraskande mycket bra Swedish Cup med resultat långt över sitt personbästa tidigare. Före tävlingarna hade han ranking 31 bland herrjuniorerna i landet. Och han har varit bland de 8:a bästa svenskarna under de 3 dagarna tävlingar.

I finalen började Oscar mycket bra och var uppe på 3:e plats men sedan sköt han 6 st 9:or i rad och slutade på en hedersam 6:e plats i finalen och 3:e bäste svensk. Vann gjorde Ludwig Wässman, Björksta, före 2 st norrmän. Stort GRATTIS Oscar för en mycket bra tävling!

Oscar Nilsson, pistolskytten från Lönsboda, sköt 577 ( 1 poäng från pers.) gick till final för 3:e dagen i rad. Oscar slutade 4.a i dagens final

Vår föreningsmedlem Emelie Johansson som skjuter 50m för oss men 10m för Veddige ( i Halland) sköt idag 410.9 poäng i klass damjunior vilket räckte till en 8:e plats och final även för henne. Det slutade med en 6:e plats för Emelie i finalen.

Lite annat från media om tävlinagrna

Radio P4-Jönköping:

Mer info:

Komplett resultatlista:

I den kan man läsa att Oscar blev 12:e Herrjunior totalt i tävlingen och 6:e bästa svensk.