Toppbild

Toppbild

lördag 6 februari 2016

Regionsfinal Skyttiaden

Idag var det regionsfinal i Skyttiaden, Sveriges största ungdomsskyttetävling. Vi hade 5 skyttar som hade kvalificerats sig från Skånes distriktsfinal i Sjöbo i höstas. Nu var de 5 bästa skyttarna från varje distrikt (Skåne, Blekinge, Halland och Småland) på plats i den nya fina skjuthallen i Rottne, ett par mil norr om Växjö. I potten var det en finalplats i riksfinalen som går den 12-13 mars i Vindeln (krävs att vara bland de 5 bästa för att direktkvalificera).

Johanna inledde i klass L25 och hon sköt väldigt många bra tior men tyvärr också för många riktigt dåliga skott. Det slutade med 393.4 och en 9:e plats.

Sedan var det Viktor och Majas tur i klass L15s. Maja sköt lite under vad hon brukar med 382.? och en 9:e plats. Viktor lyckades ta fram det där lilla extra idag och hålla ihop det bra. Det blev 388.6 och en 4:e plats och därmed kunde Viktor checka ut en biljett till riksfinalen. Grattis Viktor!

I klass L13 som kanske är den tuffaste i hela tävlingen hade vi Hugo som deltagare, Han har haft det lite kämpigt med formen den senaste månaden men det har sett bättre ut på träningen sista veckan. Hugo höll nerverna i styr och sköt 421.8 och på det blev han 5:a och även han fick alltså en direktplats till riksfinalen. Grattis Hugo!

Colin var sista ut idag i klass L11 som skjuter utan jacka. Det blev 411.1 och en 11:e plats för Colin.

2 skyttar till riksfinalen är väldigt roligt. Vi har en liten teoretisk chans att få någon till med de som går vidare på resultat. Troligen inte men man kan ju alltid hoppas.

Nu är det dags att planera inför riksfinalen i Vindeln (5 mil från Umeå). Det blir en häftig skytteresa vill jag säga, så lång brukar vi inte åka. Thomas jobbar nu med att hitta lösningar för resa och boende för oss och för Skånes skyttar.

Vill även att passa på att ge arrangören Söraby beröm för att ha lagt upp tävlingen på Ind-Ta och dessutom direkt efter tävlingen lagt upp resultatlistan:
Resultatfil: http://public.indta.idrottonline.se/ViewPdfResult.aspx?id=5315

Resultat Regionsfinalerna
http://www.marksskyttecenter.se/?page_id=2124Inga kommentarer:

Skicka en kommentar