Toppbild

Toppbild

söndag 21 februari 2016

Rinkabyträffen

Idag har årets fältskjutning med sällskapet som huvudarrangör skjutits på Rinkabyfältet, Tävlingen kallas numera Rinkabyträffen och i år fick vi i sällskapet med stor och välbehövligt hjälp av Bromölla, Södra Gärds, Knislinge, Osby, Össjö och Andrarum-Brösarp när det gällde arrangemanget, främst då markering på söndagen. Ett STORT TACK till alla som var med och hjälpte till.

För oss började tävlingen redan på lördagen då vi byggde målen på fältet, det var regnigt, snöigt och blåsigt och ett mål blåste sönder men det gick i övrigt mycket bra under lördagen. Förutom bygget så förberedde vi sekretariat och serveringen.

Idag var vädret mycket bättre på Rinkaby, det blåste visserligen en hel del och solen lyste, Just solen ställde till det lite för vissa skyttar som på vissa stationer fick solen i ögonen vilket gjorde det svårt. Sällskapet hade 10 skyttar till start idag med följande resultat

Bengt N, 12
Stefan, 15
Bengt S, 20
Jörgen, 21, 2:a i klass 75
Sven, 11
Oscar, 20
Riccy, 15, 3:a i klass 2
Viktor, 24, 2:a i klass 3
Christian (kikarskytt), 30 träff  med 9 innerträff. Vinst i kikarklassen
Mikael (kikarskytt), 10

Tävlingen i Rinkaby är väldigt populär. Vi hade 132 skyttar anmälda till start och 124 skyttar genomförde den. De kom skyttar både från Småland och Blekinge som sköt och det är ju naturligtvis väldigt roligt. det är ju inte så måste fältskjutningar nuförtiden så fler åker längre för att få skjuta fält. Sedan så har ju kikarklassen ökat de senaste åren, SM-statusen gör ju sitt till. Kikarklassen är nu en av de största klasserna i tävlingen och denna gång hade även vi i sällskapet kikarskyttar med de nya medlemmarna Christian (som vann) och Mikael. Det är roligt att vi breddar skyttet inom föreningen.

Vid förra fältskjutningen i höstas så uttryckte jag min oro för framtidens fältskjutningar. Efter dagens skjutning så ser jag att det har gått ett steg i rätt riktning, vi har fått in lite nytt folk i organisationen samtidigt som det har varit många föreningar som har velat hjälpa till. Det finns fortfarande stora utmaningar kring nyckelrollen som banläggare och säkerhetschef men det var ändå positivt. Jag tror t.ex att ett utökat samarbeta i en arrangörsgrupp mellan gamla Göingekresten och Kristianstadskretsen hade varit lyft framåt för fältskyttet i nordösta Skåne. Det vi behöver är en sammanhållande länk i denna just nu löst sammansatta organisation, vem skulle det kunna vara?

Jag kan också med stolthet konstatera att vi i sällskapet gjorde att bra arrangemang. Omdömet var att det var en fin skjutning och en fin tävling rakt igenom från upprop, skjutledare, banläggning, stationer och servering. Mycket bra jobbat allihopa! Det är också roligt att se våra ungdomar både hjälpa till under lördagen och söndagen och t.ex. ta nya rollen som skjutledare på tävlingen. Om vi vill så finns det hopp för fältskyttet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar