Toppbild

Toppbild

söndag 21 augusti 2016

Korthållslandskamp mot Danmark

I helgen avgjorde en årliga landskampen mot Danmark i nationellt korthållsskytte där 18 st skyttar tävlar för respektive land. 6 st senior ställning, 3 st senior liggande, 3 st veteran liggande och 6 st junior ställning. Från sällskapet var Emelie och Oscar med i det svenska juniorlaget efter de kvalificerat sig på uttagningstävlingen i Jönköping tidigare i sommar.

Resan för våra skyttar började på fredagen med färd till Malmö där de samlades vid 11-tiden och sedan gemensam färd till Vinsted på Jylland där en stort dansk skyttecenter ligger och där finns också boende i närhet till skyttecentrat.

Lördagens tävlingar var de individuella tävlingarna på 65 skott. Ställningsskyttarna började först med 20 skott i en svensk ställningsmatch för att sedan skjuta en dansk 3x10 och sedan avslutas det med en svensk final. Nationella tävlingar i Danmark skjuts på den danska tavlan som är något större än den internationella och därmed blir också resultaten högre.

Lördagen var bra för de svenska skyttarna med segrar för Henrik Bengtsson och Johny Vadebo i liggande där svenskarna tog en trippelseger i senior liggande. i Ställningar kom Erik Sundkvist 2:a. För Oscars del började han tungt i ställningar med 188 + 288 vilket han låg näst sista på men det gick bättre och bättre för hans del och med en bra final på 144 tog han en placering med slutpoängen 620. Emelie sköt 192+296 vilket gjorde att hon låg 2:a i juniortävlingen och den platsen höll hon även i finalen där hon slutade på 630. Hon var nästan ifatt ledaren efter knä men sedan tappade hon lite i de 5 sista finalskotten. Grattis Emelie!

Söndagen ar det lagtävlingar där alla i laget sköt 30 skott, ställningsskyttarna sköt 3x10 och de 5 bästa (av 6) juniorer räknas till resultatet. Seniorerna/veteranerna vann sig lagtävling över Danmark med 5 poäng. Juniorerna har inte vunnit på flera år även om de sköt lika i lagtävlingen förra året och det fanns ett visst hopp idag. Oscar sköt i första gruppen (de 2 med lägst resultat från varje land under gårdagen) och nu sköt han sitt bästa skytte med 97 i ligg (liten missräkning), 94 i stå och 99 i knä, totalt 290 poäng och han slog båda sina danska konkurrenter och Sverige var i ledningen. Det såg väldigt bra ut i lagtävlingen tills tyvärr en svensk skytt gjorde misstaget att skjuta ett skott på fel tavla och nu var de svenska skyttarna nästa hopplöst efter. I sista laget sköt Emelie och hon sköt bästa av alla med 294 poäng men det slutade ändå med danska lagseger med 6 poäng. Oscar lyfte sig och var för dagen näst bäst i det svenska juniorlaget med sina 290.

Bilder kommer ev. senare.

http://gevar.skyttesport.se/Nyheter1/2016/landskampkorthall/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar