Toppbild

Toppbild

fredag 12 augusti 2016

Mer tips inför Skol-SM

Det är flera skyttar som vill skjuta Skol-Sm vilket är otroligt roligt, vi kommer göra allt vi kan för att förbereda våra skyttar inför dessa tävlingar.

Inbjudan till tävlingen: https://www.indta.se/api/v1/bilaga/41d7d364-feba-412b-9cb1-3fd188545214/Inbjudan_Skol_SM_2016.pdf

När det gäller anmälningar för tävlingen, resa, boende etc. så kommer vi att sammanställa och återkomma med mer information. Just nu är alla inbokade på "Skånes-resa" vilket betyder att alla skyttar, ledare och föräldrar kommer att resa och bo tillsammans. Vi återkommer med fler detaljer.
Anmälningar kommer att ske senast 31/8 (Per/Thomas samordnar detta).

När det gäller kostnader så kostar det 90 kr per start i Skol-SM. Lagavgifter för skolan betalar föreningen. Sedan har vi extrakostnader för dekal 20kr (vi kommer att beställa till alla) och sedan lunch för lördag och söndag på banan -  återkommer med besked om kostnader för detta (brukar vara ca 80-90 kr per lunch) . Kostnader för resa, frukost och ev. annan mat kommer att betalas av Skånes Skyttesportförbund och sedan faktureras föreningen i efterhand, så därför kan vi inte säga den kostnaden just nu. Övriga matkostnader betalar skytten själv på plats (t.ex. en kväll brukar vi äta ute).

Träningstips Korthåll Bana
När ni tränar på skjutbanan kan ni träna på följande tävlingsmoment själva
1. Fritt antal provskott i 6 minuter (OBS! Träna på hela tiden)
2. Lägga fram endast 20 skott (kan ha 20 skott förberedda i en separat ask)
3. Skjuta 20 st tävlingsskott på 16 minuter
Observera att man som skytt endast får skruvhjälp under provskotten, under tävlingsskotten måste man skruva själv. Förbered dig genom att du ha en egen "skruvhjälpslapp" (som du själv förstår)

Tillfällen då man kan tävla Korthåll Banan före
20/8 Serietävling, Wendesbanan
25/8 Föreningsmästerskap Korthåll Liggande med stöd (tillfälle att träna final)
3/9 Serietävling + Avslutning, Bromölla
18/9 Gåsaskytte, Wendesbanan

Träningstips Bana gevär
Träna på följande tävlingsmoment
1. 5 st provskott under 3 minuter
2. Serie på 5 skott under 2,5 minuter  (Denna serie kommer att skjutas 4 ggr under tävlingen = totalt 20 st tävlingsskott)
Observera att man som skytt endast får skruvhjälp under provskotten, under tävlingsskotten måste man skruva själv. Förbered dig genom att du ha en egen "skruvhjälpslapp" (som du själv förstår) OBS! Dioptrar på SAUER och Korthållsgevär brukar inte vara samma i vår förening så det krävs en egen skruvhjälpbild för SAUER.

Tillfällen då man kan tävla Bana Gevär
28/8 Serietävling, Wendesbanan
18/9 Gåsaskyttet, Wendesbanan


Träningstips inför Korthåll Fält har ni fått i ett tidigare inlägg.

Vid frågor, kontakta Per

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar