Dag 2 på JSM och nu var det Korthåll Bana som gällde, det började på förmiddagen med liggande och sedan var det ställningsskytte på eftermiddagen.

Liggande sköts i 3 olika lag och tyvärr var det lite blåsigt och en ganska ojämn vind mellan lagen så resultaten skilde sig rätt avsevärt. Dessutom stod vindvimplarna så att det vara svårare att se dem från vissa banor vilket gjorde det svårt.  De skånska skyttarna sköt
Viktor, 194
Dennis, 190
Oskar, 181
Detta slutade med en 4:e plats i förbundslagstävlingen där vi hade en viss medaljförhoppning tidigare.

I finalen låg Viktor 7:a , 2 poäng efter ledaren, så det var riktigt jämt. Tyvärr så hade han lite stolpe ut och sköt 141 och slutade på en 9:e plats i finalen och Dennis slutade 10:a då han sköt upp sig.

I ställningsmästerskapet sköt Dennis 176 och gick in som 10:a och slutade sedan på 9:e.

Dagens "förbunds" var Uppland som fick Henning Andersson som segare i liggande och William Grydén vann ställningstävlingen.

För övrigt så tog vi ett span på fikautbudet på Ramseles skjutbanan idag och där hittade vi flera olika hemmabakade kakor, vi smakade äppelkaka med vaniljsås och även banankaka och det smakade väldigt gott.

Dagens "Det händer bara i Norrland"
Före finalen i liggande hörde vi helst plötsligt en motorsåg och rätt som det vara så var det ett träd som föll och sedan 2 till. Anledningen var att det vara skugga på ett par finaltavlorna och arrangörerna tillsammans med juryn agerade trädfällare.

Annat drama:
Under liggandefinalen så blåste en tavelsektion bort så finalen fick avbrytas och tavlorna flyttas tillbaka.

Imorgon är det Gevär 300m - då tar vi nya tag!