Toppbild

Toppbild

lördag 25 augusti 2018

Träningsläger/Kurs i Korthåll Fält

8 skyttar samlades idag på skjutbanan på att vara med på en kurs / träningsläger i Korthåll Fält på skjutbanan varav 5 var från sällskapet.

Dagens började med inskjutning och sedan tittade vi på hur man skulle bestämma avstånden genom siktet, en metod som vi inte är så vanan vid men vi hade hittat lite mallar på nätet vi skulle prova ut. Det visade sig vara svårare än vad vi hade tänkt oss och det behövs nog lite justeringar om man skall kunna använda det fullt ut. För vissa figurer fungerade det bra, för andra fungerade det inte.

Vi gick en fältrunda på 6 stationer på förmiddagen där mycket fokus var just på avståndet och i vissa fall sto figuren långt ifrån det rekommenderade för att vi tydligare skulle det i siktet.

Efter dessa 6 stationer var det lunch och då fick vi lasagne och grillad korv vilket smakade bra samtidigt som en rejäl regnskur drog förbi utomhus.

På eftermiddagen var det 6 nya stationer och när vi var klara med den rundan kom det en regnskur till....så lite tur hade vi under dagen. Vi avslutade dagen med genomgång och fika.

Tack till alla föräldrar/ledare (Åke, Jonas, Anders och Katarina) för all hjälp under dagen. Nu ser vi fram emot den 9 september då det är tävling i Korthåll Fält i Hyllstofta










1 kommentar: