Toppbild

Toppbild

söndag 22 september 2019

Gåsaskyttet

Gåsskyttet, sällskapets älsta tävlivling, avgjorde för 56:e gången idag. Det vara nog många som undrarde om det skulle bli tävlinagr, det var i princip dimma överallt - men inte i Norra Åsum.

Tävlingen samlade 40 skyttar på 300m och 76 skyttar på 50m och det sistnämda var en liten ökning från förra året. Väldigt positivt är att skyttar från många delar av landet hittar till vår tävling, denna gång var det skyttar från Skåne, Blekinge, Halland, Småland och Västergötland (en extra eloge för skyttarna från Mariestad som hade åkt extra långt)

Det vara riktigt bra väder och vindstilla (!) på skjutbanan vilket gjorde att resultaten blev höga, speciellt på 50m. Under den långa dagen korades det 5 st Gåsakungar och 2 st GåsaCup mästare

Korthåll Liggande med stöd: Rasmus Jagerstål, Löberöd
Korthåll Liggande utan stöd: Dennis Oskarsson, Furulund
Gevär Kikare: Kalle Silvander, Christianstad
Gevär Liggande: Rasmus Lagerstål, Löberöd
Gevär Ställningar, Kim Jönsson, Furulund
Gåsa-Cup Korthåll: Lag "Någonting"
Gåsa-Cup Gevär: Lag Skåne - Småland - Blekinge

För sällskapets del sköts det flera fina resultat av våra skyttar och det vara riktigt bra tävlingsträning inför nästa helgs Skol-Sm. Roligt att Kalle vann dena nya klassen Gevär Kikare och det gjorde han efter särskjutning med Christian Schröder från föreningen. Vi hade även ett lag i Gåsa.Cupen Gevär där Oskar sköt knä och Niclas stående och de blev 2:a efter mycket fint skytte av de våra.  I fadderklassen fick vi också en klassegrare i Katarina!

Resultatlista
Här kan ni hitta resultatkort: https://www.indta.se/ (leta på 22/9- Gåsaskyttet)

Gåsaskyttet är numera en väldigt lång tävling med mycket lagtävlingar och finaler. Hela tävlinge nflöt på mycket bra och vi höll nästa tidsschemat på minuten och under hela tävlingen hade vi en toppenservering! TACK till alla som var med och arrangerade idag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar