Toppbild

Toppbild

söndag 6 oktober 2019

EYL Championships

I helgen har det varit European Youth League (EYL) Championships i Budapest (i en nybyggd skytteanläggning med 40 ställ på 10m och 30 ställ på 50m och där var även pistolbana på 25 meter)  för det svenska laget där Viktor igår i. Finalen har 8 lag per gren och det vara både gevärs och pistolfinal. En förändring från tidigare år var att nu sköt man 60 skott per match (regionsfinalen hade 40 skott). Nytt för i år var även att denna tävling nu har fått någon form av EM-status i lag för U18-skyttar.

Resan för det svenska laget började i onsdags med resa till Arlanda och därefter var det flyg på torsdag morgon från Arlanda till Budapest via Helsingfors. Under eftermiddagen i Budapest vara det tekniskt möte, lottning, träning och invigning.

Invigningen innehöll både dans och sång och dessutom var det konferens (typ årsmöte) för Europeiska Skyttesportförbundet i Budapest så det var många kostymnissar på plats

Sverige blev lottade i gruppen med Serbien, Ryssland och Slovenien och på fredagen började de mot Serbien. Det blev förlust med  28-20 för det svenska laget. På eftermiddagen var det sedan match mot Ryssland och det blev en ny förlust med 17-31 för de svenska ungdomarna. Kvällen avslutades med bankett.

På lördagsförmiddagen var det ny match, nu mot Slovenien (som hade besegrat Ryssland). I denna match lyfte sig samtliga svenska skyttarna och de vann denna matchen med 31-17. För Viktors del har det varit en tung helg då han inte kom upp i önskad nivå i sitt skytte, han lyfte sig också i sista matchen och sköt riktigt bra på slutet. Laget slutade nu på en 3:e plats i gruppen och en 5:e plats totalt i tävlingen..

Läs med om tävlingarna här:
http://gevar.skyttesport.se/nyheter2/2019/20-2817-3131-17/

http://www.esc-shooting.org/news/read/hungary_ruled_in_european_youth_league_championship-559/?fbclid=IwAR1G-MKTRXd3u6dfRiQFMbMzgngTF2qWUkWDy0UGP0PR4h38tgHUlof_FHA

På lördagseftermiddagen var det finaler som våra skyttar följde, de passade även på att besöka ett köpcenter i närheten och de hann även med lite turistande i Budapest före de åker hem under söndagen.

Fotocred: Jan Lindgren och foto från Ungerska skyttesportförbundets hemsida















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar