Toppbild

Toppbild

tisdag 22 oktober 2019

Träningsläger i Söraby


I helgen som gick var det full aktivitet i Söraby skjuthall. 22 deltager från Värmland till Skåne var på plats när årets nybörjarläger arrangerades. Av unga för unga, ett lyckat koncept som testades för 4:e gången. Från oss var Hannes där som deltagare. 

22 ungdomar från Arvika i norr till Trunerup i söder var under helgen med på nybörjarlägret i Småland. Det är 4:e året som gevärsektionens ungdomsrepresentanter arrangerar läger för nya stå skyttar. Egentligen ska man nog inte säga nybörjarläger för vissa deltager var med för 3:e gången och hade minst lika kul som de som var där för första gången. Johanna Klemmedsson och Andreas Christensson stod som huvudledare men tog hjälp av skyttegymmarna Viktor Klemmedsson och Hannah Göransson. Även f.d. skyttegymmaren Linnea Stridh var där och hjälpte till. Ett riktigt vasst gäng med mycket kunskap och erfarenhet.

Lägret startade på fredagen med pizza, teambildning och teori. Lördagen bestod av mycket skytte, lekare, utmaningar, teori och fys i det fina höstvädret. På kvällen blev det taco och kvällsmtach med en Andreas specialfinal. Efter finalen var lördagslyxet uppdukat och det var ett gäng fnittriga men trötta deltagare som satt uppe länge, åt popcorn och spela kort. Söndagen innehöll mer skytte och en avslutande final med prisutdelning. Lägret avslutades med lunch, städ och utvärderingar. Kl. 12 sa vi hejdå till trötta men nöjda deltagare och bara lite senare åkte även trötta men nöjda ledare hem.

Tanken med dessa läger att de ska ske på 3 plaster i landet samtidigt. Detta är något vi ha jobbat med men det har varit svårt att hitta unga arrangörer som vill hålla i läger. Men i år har vi en arrangör i Gällivare som kommer ha ett läger till helgen. Kul!


Är du under 25 år och vill arrangera läger för andra ungdomar nästa höst? Hör av dig till Johanna för mer information och tips. Vi kan även hjälpa till med budget, teori och mallar.
Stort tack till alla ledare och till alla deltagare. Hoppas vi ses på en skjutbana snart igen.

Johanna Klemmedsson
0727178398













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar