Toppbild

Toppbild

söndag 27 oktober 2019

Inspirationsdag med fokus på barn- och ungdomsidrott

Idag så arrangerade Skåneidrotten en Inspirationsdag för barn- och ungdomsidrott och vi var med både som deltagare som som "arrangörer" då vi stod för ett delpass när vi arrangerade Target Sprint som en uppvisning.

Vi började dagen med frukost och sedan fick vi lyssna på ett trevligt föredrag(prat från Systrarna Susanna och Jenny Kallur där de berättade lite om sina karriärer ur ett rörelse- och ungdomsidrottsperspektiv och därefter fick vi lyssna på ett föredrag om hur vi får in mer rörelse i verksamheten, det gav en del inspiration och även om vår sport inte har så mycket rörelse så finns det en hel del vi kan göra.

Efter lunch så gick vi ut på konstgräsplanen och byggde upp en "arena" för Target Sprint som sedan skulle vara en aktivitet på eftermiddagen. Vi satte upp våra fallmål en en springrunda på ca 200m och sedan testade både vi och deltagarna att skjuta. Det hela blev lyckat och Svenska Skyttesportförbundet var också på plats och filmade (kommer som en del av deras skyttemagasin på webben senare). Även deltagarna tyckte det vara kul att prova denna nya skyttegren.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar