Toppbild

Toppbild

lördag 2 maj 2020

Länsförsäkringarns Serietävling Gevär - Omgång 1 - på hemmabana

Då är banskyttesäsongen gevär igång, idag hade vi vår egen hemmabaneomgång av Länsförsäkringars Serietävling- Normalt sett skjuter ju alla skyttar på samma plats hos oss på Wendesbanan men nu är tävlingen som en hemmabanetävling i de 2 första omgångarna i alla fall. Vi i sällskapet sköt vår omgång idag (även om man i praktiken har på sig till 17/5 att skjuta den på hemmabana).

Idag på premiärdagen var det 9 skyttar på plats varav 6 st var under 20 år. Flera av våra ungdomar var och sköt som första gevärsskjutning för året.

Resultaten kommer att redovisas senare men vi kan notera att Sander Nyberg sköt maximala 150 poäng i grundomgången i kikarklassen!

Vidare så var det även premiär för ett lite mer avamcerat kikarskytte på bana där man sköt 2 serie "med annat stöd". I denna första omgången var det ett bildäck och vi hade 2 skyttar som provade denna gren. I nästa omgång skall denna gren skjuta i en annan ställning med en annan typ av stöd, detta är ett intressant sätt att utveckla kikarskyttet med lite olika grenar och klasser som både kan utmana "ställningsskyttar" och "liggandeskyttar" inom banskyttet för kikarskyttar.

Missade man denna omgången så går den att skjuta på hemmabana fram till 17/5 och sedan redovisa resultatet till Henrik eller Christian. Nästa omgång har vi i föreningen tänkt att skjuta 31/5 MEN det kan bli ett annat datum för ev. är det många som skall skjuta en annan tävling den dagen - vi återkommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar