Toppbild

Toppbild

söndag 31 maj 2020

Besked om SM-Veckan

Följande besked kom om SM-Veckan kom i fredags från arrangören

Besked om SM-Veckan 2020 i Skåne.
Som arrangör har vi planerat tävlingarna på sparlåga och hoppats in i det sista på att förutsättningarna skulle bli bättre så att vi kunde arrangera SM-Veckan 2020 i Furulund, Ystad och Kristianstad.
Utifrån de nya direktiven kring tävlande och senioridrott som idag 29 maj kom från Folkhälsomyndigheten och RF har vi i som arrangör i samråd med Gevärssektionen och Skyttesportförbundet beslutat följande:
1. Vi ställer in den nationella delen av SM-Veckan 2020 i Furulund och Ystad den 19-21/7 eftersom kravet med max 50 personer på samma plats inte går att uppfylla
2. Vi har också beslutat att inga tävlingar alls i SM-Veckan kommer att genomföras i Ystad eller Furulund.
3. Som arrangör lämnar vi också nu över frågan om ett nationellt SM skall arrangeras senare (om förutsättningar finns för det) till Gevärssektionen
Som arrangör beklagar vi verkligen detta då vi vet själva att vi hade ett bra koncept för SM-Veckan 2020 som hade varit trevligt både för skyttar, publik och funktionärer. Vi hoppas att få kunna genomföra en SM-Vecka ett annat år och vi håller en dialog med Gevärssektionen om detta.
När det gäller Sportskyttedelen av SM-Veckan den 22-25/7 så har vi blivit ombedda av Skyttesportförbundet och Gevärssektionen att utreda om vi kan genomföra SM-tävlingar för dessa grenar enligt de nya direktiven som har kommit från myndigheterna. Om detta blir aktuellt så kommer i så fall alla tävlingar att genomföras i Kristianstad under de dagar som fanns i orginalplanen. Dessa tävlingar kommer i så fall genomföras under enklare former enligt de direktiv som finns för tävlingar. Besked om detta kommer senast 4 juni.
Vi vet att detta är sena besked för de som till deltaga i SM-tävlingar men vi vet också att det finns flera skyttar som hoppas på tävlingar så vi försöker verkligen sträcka dessa besluten så långt vi kan i frågan, vi hoppas att alla i vårt avlånga land har förståelse för detta. Nu lever vi alla på hoppet i någon vecka till. Ta hand om er och så får vi hoppas att vi kan träffas på någon tävling framöver.
/ Arrangörerna av SM-Veckan 2020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar