Toppbild

Toppbild

fredag 9 september 2022

JSM Dag 1

 Dag1 på JSM inledde med regn och rusk och det var lite disigt när 3x10 Sportskytte Gevär startade vid 11-tiden. 4 skyttar kom till start i denna JSM minsta gren varav Albin Sandmark från sällskapet var en av skyttarna (Albin kommer skjuta alla grenarna på JSM). Albin inledde med stabila 90 i knä fortsatte med 48 i ligg men sedan gick det lite sämre men han höll ihop det på slutet och fick ihop 257 poäng i 3x10 vilket räckte till ett JSM-Silver! Vann gjorde Liam Bernardsson. Mönsterås på 267. Albin var nöjd med placeringen med inte med poängen. Fösta JSM-medaljer individuellt för honom! Grattis Albin!

Våra funktionärer hade jobbat hårt under torsdagskvällen och fredagen med att skapa en fin lite fältrunda för de 12 skyttarna som skulle skjuta den. De sista målen sattes upp just på 300-meters banan direkt efter 3x10. Fältskjutningen bestod av 7 stationer, en inskjutning och en fikastation. Vi sköt med 4-manna patruller. Skyttarna fick i sig lite mat och sedan vara det dags för fältrundan som var på en liten fina runda runt Wendesbanan och gamla A-banan. På eftermiddagen tittade solen fram lite och det blev en fin eftermiddag att skjuta fält på. 

Fältrundan innebar en del variarenade resultat för alla skyttarna, rundan blev lite svårare än vad många trodde. Speciellt det 7:e målet blev en utmaning och avgjorde tävlingen, många bedömde det för kort. Bäst gick det för Niclas Jönsson som sköt helt fenomenalt i 6 stationer med bra träff och många innerträff. Sista målet bedömde han kort och kom just under målet med en helbom och slutade på 35 träff vilket gav ett JSM-Silver efter Rasmus Jagerstål som vann på 37. Grattis Nicklas. 

Det gick också bra i lagtävlingarna för våra skyttar. Niclas och Albin på 27 träff vann JSM-Guld i föreningslag och de tillsamman med Rasmus J vann JSM-Guld med Skånes Förbundslag. Grattis killar! (Boka in idrottsgala i vinter.....). Vi fick även ett JSM-Brons i föreningslag med Isac Cedergren på 23 och Hannes Nilsson på 25. 

Kvällen avslutades sedan med en mycket uppskattad Taco-kväll i paviljongen med Tacos, frågesport och fika. Mycket uppskattat av deltagarna!

Ett stort TACK till alla i sällskapet och de extra funktionärerna från Bromölla, Dagstorp Lilla-Harrie och Löderup för dagens lyckade tävling!

Resultat

Nyhet GevärssektionenInga kommentarer:

Skicka en kommentar