Toppbild

Toppbild

söndag 25 september 2022

Skol-SM

 Rapport från Skol-SM som avgörs i helgen på Stockkumla Skyttecenter i Västerås.

Resan började på fredsgasförmiddagen för de 2 skyttarna och deras 5 ledare och lunchstoppet skedde på IKEA i Jönköping. Vid 17-tiden så var det framme och började med att spana på skjutbanan och genomföra vapenkontrollen. Därefter åkte de till Rocklunda Stugby där de har sitt boende i en fin nybyggd stuga. Kvällen avslutades med mat på stan. 

Lördagen började med Gevär Banan där både Elias och Amanda gjorde tävlingsdebut i denna gren. Elias sköt 189 poäng och Amanda 170 och de gick båda till final, Elias på 2:a plats och Amanda 12:e. Väl i finalen blev det tyvärr lite teknikstrul så första skottet som sköt räknades inte, vilket då drabbade skyttarna olika. Elias fick lite finalnerver och föll från 2:a till 4:e plats men gör en riktigt bra tävling och slutar alltså 4:a i sitt för ska Skol-SM

Efter en snabb lunch så var det dags för korthållsskytte (olyckligtvis så var det så att de som sköt 6.5 under förmiddagen sköt i första laget på korthåll). Det blev 188 för Elias och 185 för Amanda och det krävdes 190 till final.

Tävlingarna avslutades med prisutdelning där de klassiska Skol-Sm hederspriserna delades ut (samma som för 40 år sedan) och därefter blev det en kulturrunda för våra buss. De är Bosse (som har varit med på nästan alla Skol-Sm i 40 år) som tog med dem på en liten visning av området (läs tex inlägget på JSM 2015......där det vara 2 st kulturrundor). Denna gång var det till Anundshög för att titta på gravar och skeppsättningar. Kvällen avslutades med pizza (och därmed var tacotraditionen bruten)

Skol-Sm fortsätter idag med Korthåll Fält. Rapporter kommer ske på Facebook och bloggen kommer att uppdateras måndag kväll (blogg redaktionen är på resa)

Resultat etc. 

Västerås Frivilliga Skarpskytteförening - Svenskalag.se (vskarp.com)En häsning från Amanda......vi lär nog se henne mer på 300-meters banan i fortsättningen


4 skånska skyttar i år på Skol-Sm Inga kommentarer:

Skicka en kommentar