Toppbild

Toppbild

lördag 18 augusti 2012

SM Gevär Ställningar

Sällskapet hade 3 skyttar med i årets Gevärs SM Ställningar i Skövde. Det var Oscar, Mimmi och Pippi som hade åkt till ett för dagen kallt och regnigt Skövde. Årets tävling sköts på endast en 15-ställs bana i det alternativa programmet (2 ligg, 1 knä + 1 stå).

Oscar började starkt med 49+49 men sköt sedan bort sig i knä med en 37-serie och han sköt sedan bra i stå och slutade med 176 poäng. Mimmi var bra på den men tappade lite i slutet och sköt 179 poäng och Pipps resultat var han inte så nöjd med. I samma skjutlag som oss sköt dagens seniormästare som drog till med en 49 i stå och totalt 193 poäng.

De 2 sista lagen innehöll seedade skyttar och där var flera fins resultat. Skåningarna hade en bra dag med Berit på 192, Inge 192 och Jane 189 vilket gjorde att distrikstlaget från Skåne hade en mycket bra dag och Skåne vann lagtävlingen och Mimmi ingick i det laget!

Finalen var spännande med 3 skånska skyttar bland de 5 första och det krävdes 181 för att nå sistaplatsen i B-finalen. Jane slutade 4:a, Inge blev 2:a men det fanns inget att göra åt dagens segrare som blev Fredrik Thyberg som ledde från start till mål. Veteransegararen blev lågoddsaren Donald Johansson.

Mer om tävlingen här: http://www.rskytte.se/SM/index.htm
Bilder kommer senare......




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar