Toppbild

Toppbild

måndag 7 juli 2014

Landslagsuttagning korthåll i Jönköping

I lördags var det landslagsuttagning till truppen som skall möt Danmark i den nationella korthållslandskampen den 22-24/8 i Danmark. Tävlingen skjuts som en rak och direkt uttagning med samma program som i landskampen. 6 seniorer ställning, 6 juniorer ställning, 3 veteraner liggande och 3 seniorer liggande skulle bli uttagna.

Från oss var det Johanna och Oscar som tävlade och tyvärr var det besvikna skyttar som åkte hem efter en lång dag på skjutbanan i Jönköping. När det var dags för den avgörande finalen låg Johanna 7:a (efter 176 + 264)  och Oscar 8:a på samma poäng (172 + 268)  och då var det i princip 5 skyttar bland juniorerna som kämpade om en plats och de vara inom 4 poäng. I finalen så var Johanna 1 poäng efter när det var 3 skott kvar men sedan tappade hon tyvärr till en 9:e plats i den jämna finalen. Oscar sköt bra i stå på slutet och när ett skott återstod var han på 6:e platsen och han sköt en nia i sista skottet men skytten bakom sköt en 10:a och de slutade på samma poäng och det blev särskjutning där Oscar tyvärr förlorade och han tog den förhatliga 7:e platsen (reserv).

För flera andra skånska skyttar gick det bra och det togs ett antal landslagsplatser, bl.a.. tog Falsterbo-Velling tre platser. Truppen i sin helhet finns här:
http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Nyheter1/Nyheter2014/Truppentillnationellakorthallslandskampen/

Vi önskar laget Lycka Till i Danmark!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar