Toppbild

Toppbild

måndag 7 juli 2014

Stadium Sports Camp 2104

Stadium Sports Camp är Sveriges största och häftigaste idrottsläger för barn och ungdomar. Lägret tar plats i Norrköping under 4 veckor men nya deltagare varje vecka. Med bland sporter man kunde välja på finns skytte. Andreas var där som ledare förra året men i år var även jag det. Under veckan får man sponsorkläder som man måste ha på sig och det var Asics som sponsrade skyttet. Så klädkrisen på morgonen försvann, klädvalet var redan gjort.

På skyttet hade vi en grupp med 20 barn och vi var 4:a ledare, tillsammans under en vecka har vi provat på och lärt ut luftgevär, falling target, sprint target, spring skytte, korthåll, pilbåge och pistol. På vissa aktivitet fanns där instruktörer från närliggande föreningar men på andra var det vi ledare som var instruktörer. Eftersom jag och Andreas älskar korthåll var vi självklart med och sköt på de passen. Ena veckan var vi med på springskyttet och använde våra egna gevär vilket barnen tycket var väldigt roligt och vi med. Fast roligast av allt var nog att mitt lag vann!!

Men under veckan gör man mycket mer än att bara skjuta, man leker, utmanar andra sporter i brännboll, spelar vattenfotboll, har vattenkrig  och får nya kompisar. Det är en vecka fylld med skoj och jag och Andreas har nog haft mist lika kul som barnen. I bland har man nog undrat vilka som har varit deltagarna, vi eller barnen ;)  Vi har nog bussat minst lika mycket.

Man bor tillsammans med barnen på ett elevhem, ledaren och ett rum och barnen bor ungefär 6 st i varje rum. Att lägga och väcka kan för många vara ett problem under veckan men inte för oss. När det gäller väckningen är det bara fantasin som sätter gränser och efter våran egna väckning tyckte barnen det var smartare att sätta eget alarm än att bli väckta av oss.  Tydligen är det inte så kul att bli väckt av någon som sprutar vatten med en vattenpistol. Kan inte tänka mig varför, det var ju super roligt. Någon gång under lägrets tid kommer det även dit en kändis från sporten och under mina veckor var det Håkan Dalby och Mix Haxholm. Var väldigt kul att träffa båda och intressant att höra deras historia. Extra roligt med Mix just med "mixen" pilbåge och super modell.

Vi har båda haft två superroliga veckor tillsammans med barnen och våra två ledare som vi jobba med, Malin och Filip. Många minne och skratt har vi fått och vi ser fram emot nästa sommar.                        Vi 4:a som jobba de två första veckorna
          Pilbåges skytten och Miss Thailand - Mix Haxholm


                              Tror ni att han nickar ?                                         OS silver medaljören Håkan Dalby

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar