Toppbild

Toppbild

måndag 7 juli 2014

SSM, dag 1

Mycket skytte i helgen. SSM (Sydsvenska Mästerskapen) avgjordes i helgen med tävlingar i 2 dagar. I år var det Småland som stod som arrangör och platsen var Mönsterås/Ålem (norr om Kalmar) där tävlingarna avgjordes i fint sommarväder. Lördagen innebar korthåll och detta brukar vi beskriva som årets längsta dag och så var det även i år när tre tävlingar skulle avgöras på tre olika platser samma dag.

I år hade vi inga skyttar i ställningsmästerskapet som sköts i Ålem på morgonen utan Viktor, Jocke och Elias började sin dag i Mönsterås med korthåll liggade. Viktor sköt 189, Jocke 187 och Elias 184 och det blev inga finalplatser på det även om Viktor och Elias var nära så de kunde åka tillbaka till campingen och vila där i väntan på nästa gren för dagen.

Sent på eftermiddagen och mot kvällen var det dags för korthåll fält på en tredje plats för dagen. Thomas hade anslutit för dagen och våra skyttar gick ut på fältrundan 18:50. Det gick bra för de våra med följande resultat:

Viktor: 28 - 3:a i klass 13 och mästerskapet
Elias: 19 - vann klass 15
Jocke: 31 - vann klass 2 och 2:a i mästerskapet (trots att han sköt knä på ett mål fast han inte skulle gjort det - arrangörsmiss. Han blev erbjuden att skjuta om men gjorde inte det)
Thomas: 33- vann sin klass

Detta gjorde också att laget bestående av Thomas, Jocke och Viktor vann lagtävlingen och blev därmed sydsvenska mästare i lag korthåll fält. Grattis till er!

Skyttarna var hemma på campingen igen 22:00 och firade sedan med tacos före Thomas körde hem runt midnatt.

Resulatlistor hittar ni här:
http://www6.idrottonline.se/alemssf-sportskytte/ssm2014/resultatlistor/
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar