Toppbild

Toppbild

söndag 9 april 2017

DM Fältskytte på Ravlunda

Vårens "sista" fältskjutning i Skåne skedde under söndagen på ett vårfint Ravlunda skjutfält. Det var varmt i luften, soligt, blåsigt och vitsipporna var utslagna i bokbackarna. Vi i sällskapet stod som ansvariga för station 6 där vi markerade med 8 man, dessutom var vi extrahjälp på station 4 med en person och vi hade en ledare i sekretariatet.

Det var skånskt mästerskap och det bjöds på en tuff skjutning på fältet där vinden ställde till det för många skyttar. Det var också föreningsmästerskap i sällskapet. I de skånska mästerskapet fick våra skyttar inga framskjutna placeringar.

Så här gick det i föreningsmästerskapen

Öppen klass
1, Oscar, 25
2. Stefan, 16
3. Bengt N, 12
4. Sven, 9
5. Fredrik N, 4

Kikarklass
1. Christian, 33
2. Mikael N, 30

Rundan var en fin skjutning på Ravlunda fältet som hade samma upplägg som SSM förra året där vi körde runt, I år tog dock rundan lite längre tid vilket ställde till det med bytena för markörerna men det löste sig tillslut ändå. Tack till alla skyttar och funktionärer från föreningen - er insats är avgörande för att det skall bli skjutningar för fältskyttarna. Huvudarrangörer för tävlingen var Göingekretsen med Bengt Bengtsson som banläggare och sällskapets Per Klemmedsson som tävlingsledare, det var samma laguppställning på skjutningen tidigare i våras på Rinkabyfältet. Frågan om det är en svaghet eller styrka att vi endast kan ta fram samma personer för att det skall bli fältskjutningar?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar