Toppbild

Toppbild

fredag 14 april 2017

Timme 6 - Ingelstad

När klockan börja närma sig 11 och alla skyttar börja checka in backa det upp ett ekipage på gräsmattan som väckte stor uppmärksamhet. Genast börja det resas tält och byggas skyltar. När allt var färdigt åkte även hemmagjorda mössor på i form av kycklingar. Föreningen som står för detta spektakel är Ingelsta som här men MÅNGA skyttar och ledare.

Stoffe och Stefan sådde små frö redan under förra årets tävling till skyttarna och sen var iden i rullning förklara de. Det börja med att de fundera på hur det skulle bo på tävlingen och då kom iden med tält fram och varför inte då ta ett stort tält så alla får plats. Stoffe är väldigt aktiv i friluftsfrämjandet så att låna ett stort militärtält var inga problem.

De fina mössorna och alla fjädrar i tältet ligger Jenny och Jesika bakom. 2 dagar och 750 fjädrar senare var de klart. När det såg att de skulle vara en tävling för bästa hatt var det ingen tvekan om att det skulle satsa på att vinna den och att få med alla barn på tåget var inga problem förklarar Stefan.

Föreningen tycker att 24 - timmars är en väldigt rolig och trevlig tävling. Vissa skyttar har skjutit den flera gånger men för de flesta var detta andra året de firar påsken på Wendesbanan. Frågar man barnen var det bästa med tävlingen är så kom svaret snabbt- glassen mitt i natten.

Jag som sysslar väldigt mycket med alla trivselaktiviteter på tävlingen tycker att det är väldigt kul att Ingelsta gör allt detta. Kul att ni är här och har trevligt. Lycka till med skyttet och lycka till med alla andra extra tävlingar.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar