Toppbild

Toppbild

söndag 23 april 2017

Information inför Korthållsäsongen från Skånes Skyttesportförbund

Välkommen till 50m säsongen 2017!

 Så var det äntligen dags att börja skjuta lite korthållsskytte igen, ett mycket säkert vårtecken. Inomhustävlingarna är avslutade och nu börjar utomhustävlingarna.

Vi i 50m gruppen vill hälsa alla Skånes skyttar och föreningar välkomna till en ny 50m säsong. Vi i gruppen är Per Klemmedsson Christianstad, Louise Lindén Hyllstofta, Göran Pettersson Ystad, Rolf Webeklint Furulund och Anna Löfvander Dagstorp/Lilla Harrie.

Vi vill med detta nyhetsbrev informera och inspirera till mer korthållskytte i distriktet så att så många som möjligt få chansen att få reda på allt som händer kring denna gren inom gevärsskyttet. Skicka ut informationen till era skyttar, sätta upp den på anslagstavlor i skjuthallarna, lägga ut den på Facebook och era föreningshemsidor!

Årets skjutprogram

Generellt har vi i år bra koll på skjutprogrammet i Skåne, det blev fastställt i höstas och vi tackar speciellt de inblandade föreningarna för att ni hjälpte oss i den processen. Tyvärr finns det kvar lite osäkerhet på riksnivå vilket ev. kan påverka oss. En allmän uppmaning är att ha koll på Ind-TA, https://www.indta.se/, där skall alla våra tävlingar finnas.

Generellt uppmanar jag er alla att lägga upp era tävlingar på Ind-TA. Det är viktigt att vi använder detta program så att alla kan se våra tävlingar, man kan lägga upp tävlingen tidigt och sedan komplettera med inbjudan senare.

Angående 2018 års skjutprogram så ber jag er att redan nu börja fundera på hur ni vill arrangera då, speciellt de föreningar som kan tänka sig att arrangera DM.

Uppdaterad regelbok.

Vi fick en ny regelbok 2016 och nu finns det en uppdaterad version. Där är det bl.a. lite justeringar kring reglerna om skjutmattor. Gå in och kolla det senaste där!


DM

Detta är datumen för årets DM, notera att årets Nationella DM är delat på 2 platser och datum samt att DM Korthåll Fält är vid 2 tillfällen i år.

·         25/6 DM 60Ligg i Dagstorp
·         9/7 DM 3x20 och 3x40 i Furulund
·         12/8 DM Nationellt Junior/Ungdom i Dagstorp
·         20/8 DM Korthåll Fält, del 1, i Hyllstofta
·         27/8 DM Nationellt Senior/Veteran i Vellinge
·         3/9 DM Korthåll Fält, del 2, i Dalby

SM och SSM

Årets SM och SSM-tävlingar är:
  • 1-2/7 SSM Nationellt i Halland
  • 14-17/7  SM-Veckan (Sportskytte) i Eskilstuna
  • ?/? SM-Veckan (Nationellt) – finns ingen klart arrangör ännu
  • 26/8 SSM Sportskytte i Jönköping
  • 8-10/9 JSM i Västerås
  • 23-24/9 Skol-SM i Eskilstuna

SM

Tyvärr så finns det ingen arrangör till årets SM-Vecka i sin helhet ännu vilket är beklagligt. Sportskyttedelen är klar och den skall arrangeras i Eskilstuna men det finns ingen arrangör till den nationella delen. Om det är någon som känner för att arrangera denna tävling så hör av er till skyttesportförbundet.

När det gäller SM så verkar det kämpigt att hitta arrangörer. Min syn på saker är att flera föreningar eller distrikt måste gå ihop för att arrangera denna typ av tävlingar. Skyttarna/ledarna/föräldrarna måste inse att om man skall åka på tävlingar så måste man också vara beredd att arrangera dem. Så börjar redan nu skapa en grupp som kan tänka sig arrangera ett SM i framtiden – börja fundera, ”tänk utan för boxen” osv, ta ”lead” i denna fråga.

Skåne – Halland

Planerat datum för matchen mot Halland är den 2/9 i Svedala. Till laget kommer vi att ta ut 3 st 3x20 skyttar, 3 st 60L skyttar och 2 st som skjuter nationell huvudskjutning x2.  Ansvarig för denna tävling från Skånes sida är Rolf Webeklint.

Sportskytte!

Vi kan konstatera att det även i år finns många testtävlingar 50m i skjutprogrammet i Skåne. En testtävling i sportskytte skjuts enligt det internationella skjutprogrammet (samma som på OS/VM/EM) och resultaten rapporteras till en riksrankinglista som kontinuerligt uppdateras. Listan finns på: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSkyttesportforbundet/Sektioner/Gevarsektionen/Tavlingsverksamhet/Rankingochuttagning/Rankingochreglersportskytte/50m-ranking/

Tävlingsarrangörer!

Att skicka ut inbjudan och marknadsföra tävlingar är A och O för att få deltagare. Jag ber er att lägga upp/skicka ut inbjudan för på flera ställen så vi når så brett som möjligt ut till skyttarna:

·         Den nya nationella tävlingskalendern (IndTA – som man nu skall logga in direkt på)
·         Mailgruppen 50m@skane.skyttesport.net (behöver ni behörighet till denna mailgrupp, kontakta Thomas Persson, thomas.persson@skyttesport.net)

Behöver ni hjälp med detta så kontakta Per Klemmedsson så kan han hjälpa er. Om det tyvärr är så att en tävling som finns i tävlingskalendern måste ställas in, hör av er då också.

Laguttagning till JSM/SM

Uttagningen av skyttar som ska ingå i Skånes förbundslag kommer att göras precis som i fjol. 50m-gruppen tar ut dessa lag och baserar vår uttagning på de tävlingsresultat ni skjuter under året. Vi har bra koll på de tävlingar som finns i Skåne men skjuter ni tävlingar utanför gränserna så skicka resultatlistan till Per Klemmedsson, per@klemmedsson.se. Alla SM-tävlingarna är öppna för vem som helst att delta i, så det går utmärkt att delta i det individuella tävlandet även om man inte är uttagen till något lag!

Korthållscupen

Korthållscupen arrangeras även i år. Konceptet är som tidigare tre skyttar med en skytt som skjuter liggande med stöd (max 15 år), en skytt liggande utan stöd (oavsett ålder) och en ställningsskytt (oavsett ålder). Det är TVÅ lag som går vidare från varje omgång. Tävlingen avgörs vid följande datum:

  • 18/6 Distriktsfinal, Ystad (samtidigt som Sparbanken Syd Open)
  • 26/8 Regionsfinal, Bromölla
  • 1/10 Riksfinal, Eskilstuna

Mail-listor för information

Det finns mail-grupper inom Skånes Skyttesportförbund där skyttarna kan få information om skytte och tävlingar (inbjudningar´, resultat etc.), det finns en maillista inom varje ”gren”, 10M, 50M, 300M och k-pist.

Mail-listorna ska naturligtvis även användas om du som tävlingsarrangör vill skicka ut inbjudningar till skånska föreningar och skyttar (i kombination med Ind-TA). Kontakta Thomas Persson, thomas.persson@skyttesport.net om ni vill vara med på listan så lägger han till er till den

Skåneserien 50m

Jag kan glädja er alla om att det blir en Skåneserien 50m i år också. Vellinge Skytteklubb kommer att vara arrangör och inbjudan kommer ut i dagarna. Anmäl er så fort ni bara kan!

Fältskytte

I år blir det ett delat DM i Korthåll Fält med två tävlingar. Det finns många åsikter om vi skall ha en eller 2 deltävlingar i DM för denna gren, lämna gärna feedback om vad ni tycker.

Frågor

Frågor, kommentarer eller önskemål när det gäller 50m skyttet i Skåne?
Hör gärna av er till mig eller till någon av de andra i 50m gruppen!

Hälsningar
Per Klemmedsson
Grenledare 50m Skåne
per@klemmedsson.se
0725-54348

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar