Toppbild

Toppbild

söndag 25 juni 2017

DM 60L och Guldskottet

Idag har det varit DM i 60 skott liggande i Dagstorp och i samband med detta var det tävlingen Guldskottet (eller var det tvärtom....)

Tävlingen började med 3 skjutlag som alla sköt 60 skott liggande enligt de internationella reglerna och det är också i grundomgången det Skånska mästerskapet (DM) avgjordes.

Viktor sköt 611.2 i lite småblåsigt väder och vann en enkel seger i herrjuniormästerskapet med ca 6 poängs segermarginal. Det var speciellt de 30 sista skotten som Viktor sköt riktigt bra och stabilt och därmed tog han sitt första DM-guld på 50m.

I tävlingen guldskottet var det grundomgången som räknades och sedan så var det en specialfinal. 10 var 10 skyttar som gick vidare genom att de 2 bästa skyttarna i varje lag gick vidare samt de 4 bästa skyttarna i skott nummer 30 (det så kallade Guldskottet). Viktor blev 3:a i sitt skjutlag med det 4:e bästa resultatet i tävlingen (de gäller att ha lite flyt också) och i guldskottet blev han 5:a med sin 10.5 och därmed blev det ingen final för honom. Tävlingen samlade 27 skyttar vilket nog var rekord för DM på flera år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar