Toppbild

Toppbild

onsdag 21 juni 2017

Skånestafetten

I tisdags var det världspremiär för en ny rolig lagtävling i Skåne. Skånestafetten såg dagens ljus och det blev i princip succé direkt för 8 st skånska föreningar tävlade på Öved-Östrabys korthållsbana i Bjärsjöladgård.

Tävlingskoncepter med skyttestafett känns igen från den rikskända Brommastafetten och den mer lokala och numera nedlagda Wendestafetten gör gevär när mans skjuter i lag och det laget som leder efter varje omgång lägger sig på bana 1, 2:an på bana 2 osv. Upplägget för Skånestefetten version 1.0 var följande:

Omg 1: Alla 4 lagskyttarna skall skjuta 20 skott liggande var på en totalt tid av 60 minuter. De 3 bästa räknas
Omg. 2: Skytt 1 skjuter 20 skott liggande på 16 minuter
Omg. 3: Skytt 2 skjuter 20 skott liggande på 10 minuter
Omg. 4: Skytt 3 skjuter en 20 skott ställningsomgång
Omg 5: Skytt 4 skjuter en 20 skott ställningsomgång men de 5 sista skotten är stå skott för skott

Sällskapets lag bestod av Viktor, Hugo, Johanna och Mimmi.

Vi samlades vid 5 tider på skjutbanan och efter genomgång av tävlingsupplägget var det tävlingsstart 17:30. Frågan vara om man skulle hinna skjuta 4 skyttar x 20 tävlingsskott eller om man skulle nöja sig med endast 3 som sköt på längre tid. Alla föreningar valde att skjuta med 4 skyttar och vi sköt vårt på ca 56 minuter. Vädret var riktigt blåsigt så resultaten blev därefter, vi hade inte direkt någon toppendag med Johanna 190, Viktor 189, Mimmi 188 och Hugo 187 och vi lade oss i mitten på en 5:e plats 9 poäng efter toppen. I ledningen var det Dagstorp-Lilla Harrie.

I omgång 2 sköt Viktor 192 och var nästa bästa i omgången och vi kom lite närmare toppen men vi låg kvar på 5:e plats. Dagstorp fortfarande i ledningen.

I omgång 3 sköt Hugo 192 vilket vara säsongsbästa för honom och 4:e bästa men vi låg fortfarande kvar på 5:e plats. Ny ledare var nu Össjö.

I Omgång 4 började det hända saker för då började ställningsskyttet. Johanna sköt hyfsat fram till knä där det gick sämre och hos fick ihop 177 men det var ändå så pass bra så vi avancerade fram till en 4:e plats med häng på 3:e platsen. Össjö var fortfarande i ledning och de ledde nu med 11 poäng

I femte och sista omgången var det ett riktigt vasst finalfält med flera skyttar som mycket väl alla skulle kunna stå en en SM-final senare i sommar.  I finalen sköt Mimmi bästa av alla skyttar, 189 poäng och vi avancerade till en 3:e plats! Össjö vann och Öved-Östraby kom 2:a

Vid 9-tiden var det prisutdelning och arrangören Öved-Östraby kunde konstatera att det var en lyckad tävlingsdag och det instämde skyttarna i. Nästa år skall de få till programmen i datorn också så att man kunde följa ställningen med live hela tiden. Hela tävlingen blev rolig, trevlig och familjär och det var många som var inne i skjuthallen och följde tävlingarna. Våra skyttar var nöjda och de visade verkligen bra laganda när de stöttade varandra under hela tävlingen och vi hade också bra stöd av ledarna Per, Jonas, Göran samt maskoten Walter (Mimmis son).

Vi ser fram emot nästa års tävling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar