Toppbild

Toppbild

lördag 10 juni 2017

Sweden GP i Eskilstuna

I helgen är det Sweden GP i Eskilstuna. Från oss är Viktor på plats, han åkte upp med skyttegymnasiet i Sävsjö under torsdagen.

Fredagen var det sista deltävlingen på 10m och en väldigt otränad Viktor sköt 60 skott och det gick sådär, han sköt 602.?. Senare i herrjuniorfinalen gick det lite bättre för Viktor för ha slutade på 3:e plats så han var rätt nöjd med finalen.

På lördagseftermiddagen var det sedan dags för herrjuniorer 60L. Där började Viktor dåligt de fem första skotten men sedan flöt det på väldigt bra och han sköt sitt säsongsbästa utomhus, 613.4 vilket också han var bästa på i grundomgången. När det sedan var dags för final så var det ett tufft finalfält med de flesta namnkunniga herrjuniorerna på plats, däribland Emanuel Söderlund som vann GP senast i Trollhättan och där Emanuel slog Viktor svenska juniorrekord från GP i Sävsjö med 247.1.

I finalen var det i princip Viktor i topp hela tiden, han låg 2:a efter de 2 första serierna och sedan när det sköt skotts-för skott så sköt Viktor riktigt riktigt bra (bl.a. en 53.0 serie) och hade i princip ledningen hela tiden från skott 11 till det sista skott nummer 24 och efter Viktor kom Emanuel Söderlund, Kristinehamn. Slutpoängen blev 247.7 och därmed nytt svenskt juniorrekord igen. Grattis Viktor!

Sista deltävlingen i GP-serien avgörs i mitten av augusti i Västerås. Det är tätt mellan Viktor och Emanuel i serien så det blir en spännande avslutning då.


Bild från Sweden GP Facebook


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar